Cinema şi Muzică, evenimente din Bucureşti de astăzi, 28 februarie

CINEMA

La Cinemateca Eforie au loc două proiecţii mai speciale:

– de la ora 17:00, în medalionul Luis Buñuel – 120 de ani de la naştere (22 februarie), „La joven / Fecioara” comedie dramatică după povestirea „Travellin’ Man” de Peter Peter Matthiessen regizată în 1960, cu: Zachary Scott, Bernie Hamilton, Key Meersman;

– de la ora 19:00, Cineclubul FILM vă propune comedia „Un surâs în plină vară”, regizată în 1963 de Geo Saizescu, cu: Sebastian Papaiani, Florina Luican, Dem Rădulescu.

MUZICĂ

De la ora 18:30, la Opera Naţională începe o reprezentaţie în limba rusă cu opera „Evgheni Oneghin” de Piotr Ilici Ceaikovski după romanul lui Alexandr Sergheevici Puşkin, în regia lui Ion Caramitru. În distribuţie: Cătălin Toropoc, Crina Zancu, Andrei Lazăr, Oana Andra, Horia Sandu, Sorana Negrea, Florentina Soare, Valentin Racoveanu, Dan Indricău, Anne Marie Mitra. Cu participarea Orchestrei, Corului şi Ansamblului de Balet al Operei Naţionale Bucureşti. Dirijor: Iurie Florea.

La Centrul Rus pentru Ştiinţă şi Cultură (Bd. Lascăr Catargiu, nr. 50) de la ora 18:30 are loc un concert dedicat zilei de 1 Martie susţinut de Oksana Şapoşnikova, Evghenii Belov şi Ivan Kuraev, artişti de la Teatrul de Operă din Voronej, acompaniaţi la pian de Tatiana Melnikova.

Orchestra Naţională Radio susţine concertul săptămânal, de la ora 19:00, la Sala Radio, sub bagheta dirijorului britanic Leo Hussain. În program: Elegie şi Concertul în mi pentru violoncel şi orchestră de Edward Elgar – solist Mircea Marian şi Simfonia nr. 1 în mi de Jean Sibelius.

Orchestra simfonică şi Corul Filarmonicii „George Enescu”, susţin, de la ora 19:00, la Ateneul Român, al doilea concert al săptămânii sub bagheta dirijorului Charles Olivieri-Munroe, având în program doar ampla Simfonia nr. 3 de Gustav Mahler, iar ca solistă pe Aura Twarowska – mezzosoprană. Cu participarea Corului de Copii Radio.

Nikos Vertis, cel mai popular artist al Greciei, susţine ultimul dintre cele trei concerte programate la Sala Palatului, în trei zile consecutive, de la ora 19:30.

Trupa franco-tunisiană Myrath, susţine concertul bucureştean din The Magical Tour 2020 în Quantic Club, în deschiderea căruia cântă, de la ora 20:00, Eleine, o tânără formaţie de symphonic metal din Suedia.

Cea de-a treia ediţie a evenimentului Rock de Dat cu Capul, ce are loc în Berăria H, înseamnă şase ore de show la care participă: The Crossroads (de la ora 20:15), Ura de După Uşă (de la ora 21:00), Olympus Mons (de la ora 22:00), Iris (de la ora 22:45), Pandora (de la ora 00:00), Kempes (de la ora 01:00).

De la oara 21:00, în Clubul Fabrica începe ediţia cu numărul 8 a Bass Challenge, un concept pornit din dorinţa de a oferi un spaţiu de manifestare artiştilor talentaţi aflaţi la început de drum şi nu numai, ce doreşte să aducă în prim plan un sunet fresh şi actual. Invitaţii ediţiei sunt: Lady Raizah, Golstox, Rerj, KRVSH b2b HELLIX, TaKe, Pentagore (Juji), Ramsess, AND00, Ahari b2b Eddie Alexander.

Trupa Zdob şi Zdub dă concert, de la ora 21:30, în Hard Rock Café.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.