Primul pacient cu coronavirus din România, testat negativ

Tânãrul din Gorj care a fost primul caz de coronavirus confirmat în țarã se simte bine și nu are simptome caracteristice. Bãrbatul este internat la Institutul „Matei Balș” din București.

Testele fãcute astãzi au ieșit negative și urmeazã sã fie repetate luni. Dacă rezultatul va fi tot negativ atunci pacientul este considerat vindecat și va fi externat. După externare pacientul nu trebuie să mai fie izolat la domiciliu sau în carantină.

Potrivit celor mai recente date centralizate de autoritãțile române, 182 de persoane se aflã în carantinã, iar 8.231 sunt monitorizate la domiciliu.

În cursul zilei de astăzi, au fost confirmate două noi cazuri de infectare cu virusul COVID-19. Este vorba despre un bărbat din județul Maramureș și o femeie din județul Timiș. Starea de sănătate a pacienților are, în acest moment, o evoluție pozitivă.

În România, sunt confirmate trei cazuri de infectare cu virusul COVID – 19 (Coronavirus), pentru restul persoanelor testate rezultatele analizelor fiind negative.

Amintim că este operațională linia telefonică TELVERDE 0800 800 358 destinată cetățenilor care doresc informații legate de prevenirea infectării cu virusul COVID – 19. Programul de funcționare al liniei verde este zilnic, între orele 08.00 și 23.00, inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică.

Linia telefonică TELVERDE este strict pentru informarea cetățenilor și nu este un număr de urgență!

În cazul în care sunt suspiciuni asupra unor persoane care ar fi contactat virusul, aceste situații trebuie anunțate la numărul unic de urgență 112.

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.