Cinema şi Muzică, evenimente din Bucureşti de astăzi, 2 martie

CINEMA

* La Cinema Elvira Popescu au loc două proiecţii mai speciale:

– de la ora 18:00, drama biografică muzicală, nominalizată la Premiile Gopo pentru cel mai bun film european, „Leto / O vară rock’n’roll”, realizată de cineastul Kirill Serebrennikov, ce spune povestea tânărului muzician din Leningrad Viktor Tsoi, de la începutul anilor ’80, care vrea să-şi facă un nume în rock, iar întâlnirea cu idolul său, Mike, şi iubita acestuia, frumoasa Nataşa, îi va schimba cursul destinului;

– de la ora 20:30, rulează în avanpremieră drama „Little Joe”, realizată de Jessica Hausner, cu Emily Beecham care a fost distinsă anul trecut la Cannes cu Premiul pentru interpretare feminină pentru rolul Alice, mamă singură, cercetător senior la o corporaţie biotehnologică unde creează o floare roşie remarcabilă pentru că, bine îngrijită, îşi face stăpânul fericit, obligându-l însă să o înmulţească, întrucât i-a fost răpită capacitatea de a se reproduce.

* Cinemateca Docuart prezintă, de la ora 19:30, în Spaţiu Docuart (Calea Giuleşti nr. 14, etaj 4), documentarul „Tatăl meu, Imre”, în care Andreea Ştiliuc spune povestea fotografului Imre Kinszki, victimă a Holocaustului, şi a fiicei sale, Judit, ce a supravieţuit tragediei. Creaţiile lui Imre Kinszki sunt tratate de cunoscători asemenea celor ale lui Brassaï, Kertész sau Moholy-Nagy. Cu toate acestea, fotografiile sale sunt încă necunoscute publicului.

 

MUZICĂ

* SĂPTĂMÂNA SUNETULUI, program anual ce propune evenimente cu scopul de a iniţia publicul într-o mai bună cunoaştere a sunetului şi de a sensibiliza toţi actorii sociali asupra importanţei calităţii mediului sonor, este inaugurată astăzi la Institutul Goethe (Calea Dorobanţi, nr.32), cu deschiderea oficială a staţiei audio „Tribute to Whistle”, aşa cum o numeşte curatoarea Franciska Zólyom, ca formă de reprezentare a Pavilionului German al Bienalei de la Veneţia, 2019, fiind o replică simplificată a instalaţiei muzicale Ankersentrum (surviving in the ruinous ruin), pentru care şase muzicieni şi compozitori proveniţi din tradiţii şi genuri muzicale diferite au creat mai multe lucrări pentru fluier. Evenimentul continuă cu concertul susţinut, de la 19.30, de Ansamblul SonoMania.

* În Green Hours, luna martie este celebrată prin concertul Noaptea Tinerelor Babe susţinut, de la ora 20:00, de 8 Young Babes ale scenei muzicale bucureştene: Andra Maria – voce, Marta Popovici – voce, Maria Simandi – voce, Anca Sîrbu – voce şi chitară, Andra Ştefan – vioară, Lavinia Iancu – chitară, Laura Benedek – bas şi Alina Trifu – percuţii.

* La polul opus, trupele Suffocation (S.U.A.), Belphegor (Austria) şi Hate (Polonia) susţin un concert în Quantic Club (Şos. Grozăveşti, nr. 82), în cadrul celei de-a doua părţi a turneului „Europe Under Black Metal Fire”. În deschidere, de ora 20:15, vor urca pe scenă Carnosus şi Shadowmass.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.