Cinema şi Muzică, evenimente din Bucureşti de astăzi, 4 martie

CINEMA

* Thrillerul – horror nominalizat la premiul Gopo pentru cel mai bun film european „The House That Jack Built / Casa pe care Jack a construit-o”, realizat de Lars von Trier, cu Matt Dillon, Bruno Ganz, Uma Thurman, are o proiecţie specială, de la ora 15:00, la Cinemateca Union.

* Alte două proiecţii mai speciale au loc la Cinemateca Eforie:

– de la ora 17:00, la cererea spectatorilor, comedia „Un surâs în plină vară”, regizată în 1963 de Geo Saizescu, cu: Sebastian Papaiani, Florina Luican, Dem Rădulescu;

– de la ora 18:30, în ciclul Seara marilor autori, „Il bidone / Escrocii”, dramă realizată de Federico Fellini în 1955, cu: Broderick Crowford, Richard Basehart, Franco Fabrizi, Giuletta Masina.

* De astăzi până vineri 6 martie, la Muzeul Naţional al Ţăranului Român se desfăşoară evenimentul comemorativ ce marchează centenarul actorului Ernest Maftei, om de o simplitate fermecătoare, căruia i se spunea Bădia. Deseară, de la ora 19:00, are loc prima proiecţie gratuită ce vă propune drama „Desfăşurarea”, ecranizare realizată în 1954 de Paul Călinescu după nuvela omonimă scrisă de Marin Preda, în care au roluri principale Colea Răutu, Graziela Albini. Proiecţia este urmată de discuţii cu oameni care l-au cunoscut pe Ernest Maftei.

* De la ora 20:30 încep două proiecţii în avanpremieră cu thriller-ul „Urma”, debutul în lungmetraj al lui Dorian Boguţă, la Cinema Elvira Popescu şi, respectiv, la Grand Cinema din Băneasa Shopping City, unde publicul se va întâlni cu regizorul şi actorii Dragoş Bucur şi Marin Grigore.

 

MUZICĂ

* Valentin Răduţiu, unul dintre cei mai tineri violoncelişti la nivel mondial, susţine primul său recital la Bucureşti, de la ora 19:00, la Sala Radio, în cadrul proiectului Moştenitorii României muzicale. Alături de pianistul suedez Per Rundberg, interpretează: Sonata op. 19 în sol de Serghei Rahmaninov, Variaţiuni pe o temă de Rossini de Bohuslav Martinů şi o transcripţie-surpriză după „Languir me fais” de George Enescu din ciclul Şapte cântece pe versuri de Clément Marot.

* Stagiunea Muzicală „Iosif Sava” a Fundaţiei ACCUMM continuă la Palatul Suţu – Muzeul Municipiului Bucureşti cu concertul „Una grande bellezza” susţinut, de la ora 19:00, de flautistul Ion Bogdan Ştefănescu şi ansamblul „Flaut Power”.

* Undercover – Bătălia trupelor de cover organizată de Bucureşti FM se reia la Bucureşti Mall Vitan, unde deseară, de la ora 19:00, are loc tragerea la sorţi a zilelor de intrare în concurs pentru fiecare dintre cele 8 trupe participante la această a II-a ediţie, urmată de concertul dat de Sore, care jurizează competiţia împreună cu Connect-R.

* „Cu toţii-ntr-o barcă pentru Horia” se intitulează spectacolul colegial susţinut, de la ora 19:00, în Quantic Club, de artişti de marcă ai muzicii folk din România pentru strângerea unor fonduri care să îi permită lui Horia Stoicanu accesul la cele mai inovatoare soluţii pentru ameliorarea stării sale de sănătate. Participă: Doru Stănculescu, Marius Baţu, Mircea Baniciu, Mircea Bodolan, Mircea Vintilă, Zoia Alecu, Teo Boar, Vlady Cnejevici…

* La ediţia de deseară de Blue Wednesday, regizată de Hanno Hoefer în Clubul Fabrica, de la ora 19:00 alături acesta cântă: Laco Jimi – bas şi chitară, Claudiu „Nashu” Purcărin – tobe şi Călin Grigoriu – chitară ca invitat special.

* În cadrul Săptămânii Sunetului, Centrul Ceh (Strada Ion Ghica, nr. 11) găzduieşte, de la ora 20:00, un solo de noise poetic la… maşina de cusut Dopleta 160, dat de muzicianul ceh Ivan Palacký.

* Marú lansează vinilul „Welcome Love Back” în cadrul unui concert pe care-l dă în Expirat – Halele Carol, în deschiderea căruia, de la ora 21:00 cântă José Almar din Argentina

* Trupa Vunk susţine un concert acustic, de la ora 21:30, în Hard Rock Café.

* Tot de la ora 21:30, în Berăria H începe „All of Metallica”, Tribute Show dat de BLACK.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.