Efectele berii asupra sportivilor și atleților din cursele de anduranță!
Articol de dianamatei, 4 martie 2020, 16:55
Cercetătorii au analizat efectele berii asupra sportivilor și atleților din cursele de anduranță.
Un articol publicat în „American College of Sports Medicine” spune că berea este băutura ideală pentru organismul uman după o competiție istovitoare.
Licoarea asigură necesarul de minerale și carbohidrați pierduți în timpul efortului. Recuperarea acestor substanțe este vitală pentru sportivi.
Aportul redus de alcool din bere încetinește procesul de asimilare a nutrienților, ceea ce este ideal în contextul refacerii și recuperării organismului după un efort mare și pregătirea lui pentru o nouă sesiune de activitate.
Cu toate acestea, cercetătorii americani care au analizat 500 de sportivi de ambele sexe în perioada de recuperare de după competiție, recomandă varianta de bere fără alcool.
Și asta pentru că berea fără alcool este o băutură izotonică, bogată în electroliți și alte substanțe eliminate de organism în timpul efortului.
În plus, berea fără alcool este de patru ori mai bogată în potasiu și de trei ori mai mulți carbohidrați decât berea care conține 4,5% alcool.
Însă nu trebuie să exagerați!
Este suficientă o halbă de bere. După care este bine să beți 250 mililitri de suc natural de portocale pentru a vă asigura necesarul de vitamina B.
Nu de alta dar pentru a lua exclusiv din bere aceeași cantitate de vitamina B ar trebui să beți… cinci halbe și un țap.