VIDEO: O piele sănătoasă, pe un corp sănătos!

Sursa foto: Diana Matei

Medicul dermatolog este specializat în tratarea afecțiunilor pielii. Dermatologii tratează, de asemenea, afecțiuni asociate cu părul sau unghiile.

Dermatologul ne ajută să gestionăm probleme ca: acneea, eczema, cuperoza, psoriazisul și probleme de piele asociate cu înaintarea în vârstă. Medicul dermatolog poate, de asemenea, să efectueze un examen complet al pielii pentru a depista alunițele, un semnal de alarmă pentru melanomul malign.

Copiii sunt primii vizați de probleme. Banala acnee! Sau nu atât de banală pe cât am vrea să credem

„Este important să facem consult să vedem cauza. Pentru că sunt mai multe feluri de acnee. Este o boală inflamatoriu cronică. Și poate ascunde afecțiuni mai severe. Și este o boală cu impact emoțional mare”, spune medicul dermatolog Iulia Panțuru.

În aceste condiții, atenție domnișoarelor la cum vă machiați și cu ce!

Tinerețea și exuberanta rezidă, de multe ori, în faimoasele…tatuaje. Povești de dragoste care trec…Ce facem cu ele?

„Până nu demult era extrem de greu să scoți un tatuaj: prin operație. Mai nou avem varianta laser. Însă nu merge dintr-o singură ședință. Sunt necesare între 4 și 8 ședințe. Deci trebuie să ne gândim bine înainte de al face. Și există și riscul de arsură. Este foarte important ca tatuajul să fie făcut de profesioniști„, explică dermatologul.

Vrem să fim frumoși dar să fim atenți la ce vrem să obținem.

Cum ne modelăm? Colagenul: cât și în ce doze.

„În momentul în care lucrezi cu doze minime ca persoana să fie EA, nu sunt probleme. Ajustările nu trebuie să te transforme în altcineva. Plus că nu orice procedură apărută acum, merge la toată lumea. Trebuie să rămânem noi și medicul ar trebui să spună pacientului dacă o anumită dorință nu i se potrivește. Buzele Angelinei Jolie merg doar la ea. Pacientul este cartea de vizită a medicului”, ne spune Iulia Panțuru.

Din păcate bătrânețea nu iartă pe nimeni.

„Primul semn este uscăciunea pielii, urmează ridurile și pierderea elasticității pielii. De multe ori soarele este vinovat. Aici vorbim despre bronzul care este un mijloc de apărare a pielii. Nu trebuie să stăm la soare toată ziua. Melatonina se duce și se reface greu. Să nu uităm urechile și degetele de la picioare. Pe ele omitem să le dăm cu crema protectoare”, ne învață medicul.

La ce modificări la nivelul pielii ar trebui să fim atenți? Cât de des avem nevoie de controlul alunițelor? Care este cel mai bun tratament pentru problemele de piele?

La aceste întrebări și nu numai ne-a răspuns astăzi, În Comunitate, medicul dermatolog Iulia Panțuru.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.