Cinema şi Muzică, evenimente din Bucureşti de astăzi, 6 martie

CINEMA

* Drama „Dolor y gloria / Durere şi glorie”, realizată de Pedro Almodóvar, în care Salvador Mallo, un regizor aflat în declin fizic pentru a cărui interpretare Antonio Banderas a fost distins cu Premiul pentru Cel mai bun Actor la Cannes, are parte de un şir de regăsiri, unele în carne şi oase, altele în rememorările sale, este nominalizată la Premiul Gopo pentru cel mai bun film european şi are o proiecţie specială, de la ora 13:15, la Cinemateca Union.

* Alte două proiecţii mai speciale au loc la Cinemateca Eforie:

– de la ora 17:00, la cererea spectatorilor, „Le charme discret de la bourgeoisie / Farmecul discret al burgheziei”, comedie suprarealistă realizată de Luis Buñuel în 1972, cu: Fernando Rey, Paul Frankeur, Delphine Seyrig, Jean-Pierre Cassel, Michel Piccoli;

– de la ora 19:00, în ciclul Seara de Cannes, „Édouard et Caroline / Edward şi Carolina”, comedie realizată de Jacques Becker în 1951, cu: Daniel Gélin, Anne Vernon, Elina Labourdette.

* Pe lângă o expoziţie de sculptură, retrospectiva ce marchează centenarul actorului Ernest Maftei, are ultimele două proiecţii gratuite la Cinema Muzeul Ţăranului:

– de la ora 18:00, „Meandre”, film psihologic regizat de Mircea Săucan în 1967 în care mai joacă: Margareta Pogonat, Mihai Pălădescu, Ana Széles, Dan Nuţu;

– de la ora 20:00, „Prin cenuşa imperiului”, ecranizarea romanului „Jocul cu moartea”, scris de Zaharia Stancu, regizată în 1975 de Andrei Blaier, ce urmăreşte experienţa jocului cu moartea prin „cenuşa imperiului austro-ungar” agonizant a două personaje total diferite: Darie, un tânar fără experiența vieţii jucat de Gabriel Oseciuc, şi un bărbat matur ciudat şi cinic, fabulos interpretat de Gheorghe Dinică.

 

MUZICĂ

* Orchestra Naţională Radio susţine concertul săptămânal, de la ora 19:00, la Sala Radio, sub bagheta dirijorului francez Frédéric Chaslin. În program: Simfonia nr. 2 pentru pian şi orchestră – The Age of Anxiety, creaţie a compozitorului şi dirijorului american Leonard Bernstein – solistă Dana Ciocârlie şi Simfonia nr. 4 în Si bemol de Ludwig van Beethoven.

* Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu” susţine, de la ora 19:00, la Ateneul Român, al doilea concert al săptămânii, sub bagheta dirijorului David Giménez Carreras, având în program: Divertismentul nr. 1, în Re, pentru orchestră de coarde de W. A. Mozart; Concertul nr. 1, în Do, pentru violoncel şi orchestră de Joseph Haydn – solist Boris Andrianov; Simfonia nr. 5, în mi de P. I. Ceaikovski.

* După o pauză de aproape trei luni, The Sonic Taste lansează primul single al anului 2020, intitulat „Hate”, în Expirat – Halele Carol, într-un show din care nu vor lipsi invitaţi şi piese surpriză. Open doors: 19:00.

* Patru trupe de Death Metal se desfăşoară, de la ora 19:30, în Quantic Club: Avulsed (Spania), Angerseed (Ungaria), Necrovile şi Terror Sickness (România).

* Trooper susţine un concert acustic la CinemaPro, de la ora 20:00.

* GEORGE BAICEA Electric Blues Band (George Baicea – voce, chitară, Cătălin Răsvan – bas, Nicu Georoiu – baterie) cântă, de la ora 20:00, în Green Hours.

* Avoid Humanity are lansare de Album + Clip, de la ora 20:00 în Clubul Fabrica. Participă la concert Ropeburn & Take No More.

* Devenit deja o tradiţie, concertul „ABBA REVIVAL” este dat formaţia britanică ABBA Tribute Band, de la ora 22:00, în Hard Rock Café.

* În Control Club continuă seria de evenimente Groove Control, în care muzica unora dintre cei mai importanţi DJ şi producători internaţionali de muzică electronică va fi completată şi pusă în valoare într-un mod creativ de instalaţii video şi show-uri de lumini dezvoltate de cei mai inovativi artişti vizuali locali. Deseară, de la ora 22:00, invitaţii sunt: Matador (Irlanda) şi Baba Stiltz (Suedia), suportul local fiind asigurat de Eirwud Mudwasser, în sala Berlin şi Bogman & Personne, în front Control. Visuals by: time studio.

* Dublu concert Dorian Popa vs. Vali Vijelie – Revanşa, începe de la ora 22:45 în Berăria H.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.