Primarul Capitalei – reacție la poluarea masivă din București

Sursa foto: www.sectorul4live.ro
Declarațiile primarului general, Gabriela Firea, ca urmare a acuzatiilor lansate în spațiul public de ministrul Mediului, Costel Alexe, în ceea ce privește poluarea excesivă înregistrată, la sfârșitul săptămânii trecute, în Capitală:
”Ii cer demisia domnului ministru Costel Alexe pentru minciunile pe care le spune în fiecare zi, dumnealui fiind în campanie electorală pentru Consiliului Judeţean Iaşi, supărat fiind pe colegii lui că nu l-au desemnat candidat pentru Primăria Iaşi şi l-au preferat pe actualul primar, domnul Chirica. Acum, în goana după voturi la Iaşi, îi terorizează pe bucureşteni, ca să punem lucrurile în primul rând în matca lor firească din punct de vedere politic.
In ceea ce priveşte poluarea din noaptea dintre 01 si 02 martie, am afirmat public joi că domnul ministru a primit raportul scris de la Garda de Mediu miercuri şi minte, în sensul ascunderii unor informaţii vitale pentru noi toţi.
De ce nu face public domnul ministru Alexe acest raport? De ce a pus acele informaţii din raport cu titlul de secret de serviciu?
Ca să nu aibă alte persoane acces la acel dosar şi să existe riscul ca aceste informatii să fie transmise către presă.
Astfel, domnul ministru Alexe îl protejează pe colegul său de partid de la PNL, pe domnul ministru Virgil Popescu, pentru că imensa poluare de duminică spre luni, poluare mult peste nivelul de poluare obişnuită cauzată de trafic, acei nori, acele pulbere în suspensii, acel dezastru ecologic de duminică spre luni, a fost cauzat de CET Grozăveşti, iar eu am am toate informaţiile in acest sens.
Am toate documentele şi toate dovezile, dar i-am lăsat posibilitatea domnului ministru să recunoască public faptul că din cauza lipsei modernizării, din cauza lipsei de retehnologizare a CET-urilor din Bucureşti s-a ajuns la acest dezastru.
Cetăţenii trebuie să ştie faptul că CET-urile din Bucureşti,  dar in special Grozăveşti, au ars foarte multă păcură, iar păcura este intens poluantă. Păcura se foloseşte în timpul iernii când sunt temperaturi cu minus, -10, -15, -20 de grade.
În primul moment au minţit şi au spus că nu e adevărat si ar fi ars doar gaze.
 Nu este adevărat, avem dovezile de la Termoenergetica, fostă RADET.
Ulterior, cand au aflat că noi avem aceste dovezi, domnul ministru Virgil Popescu a fost nevoit să recunoască chiar în cadrul consultărilor şi analizei de la Parlament, în comisiile de specialitate, ca s-a ars pacura in CET-urile din Bucuresti.
Pot să declar şi am dovezi: ”poluarea imensă a aparut ca urmare a faptului că s-a ars foarte multă păcură în toate CET-urile din Bucureşti, cel care a poluat cel mai mult şi a dat peste cap calitatea aerului din Bucureşti fiind CET Grozăveşti, a mai spus Firea.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.