Cinema, evenimente din Bucureşti de astăzi, 10 martie

* Integrala Alexandru Tatos (83 de ani de la naştere) are programate două proiecţii la Cinemateca Eforie:

– de la ora 17:00, comedia dramatică „Mere roşii”, ecranizare după nuvela „38 cu doi” de Ion Băieşu, regizată în 1975, despre conflictele unui tânăr doctor (Mircea Diaconu) repartizat într-un spital de provincie cu mentalităţile învechite şi orgoliile supradimensionate ale celor cu care trebuie să lucreze;

– de la ora 19:00, drama psihologică „Rătăcire”, regizată în 1978, având în distribuţie pe Ioana Pavelescu, Klaus Gehrke şi Dan Nuţu, despre o tânără din Transilvania care, atrasă de mirajul Occidentului, se căsătoreşte cu un cetăţean german.

* În cadrul evenimentelor dedicate  istoriei culturii româneşti şi a celei a culturii minorităţii germane din România de la ora 18:30, la Casa de cultură „Friedrich Schiller” (Str. Batiştei, nr. 15) este programată proiecţia documentarului „Destine destrămate”, realizat de regizorul Cristian Amza pentru TVR 3, care şi prezintă filmul alături de dr. Daniel Zikeli, episcop-vicar al Bisericii Evanghelice C.A. din România şi prim-preot de Bucureşti.

* Thrillerul – horror nominalizat la premiul Gopo pentru cel mai bun film european „The House That Jack Built / Casa pe care Jack a construit-o”, realizat de Lars von Trier, cu Matt Dillon, Bruno Ganz, Uma Thurman, are o proiecţie specială, de la ora 20:00, la Cinema Elvira Popescu.

* Thriller-ul „Urma”, debutul în lungmetraj al lui Dorian Boguţă, are încă proiecţie specială în prezenţa echipei , de la ora 20:30, la Cinema Muzeul Ţăranului.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.