VIDEO: Persoanele fără adăpost coboară din tablouri!

Sursa foto: Diana Matei

Trăim în comunitate, iar comunitatea nu poate trăi fără noi! Facem proiecte care să îi ajute pe cei aflați în dificultate. Iar când sunt doi, puterea crește!

Expoziția specială „Neștiuții”, a artistei Maria Bălan, ne povestește despre persoanele fără adăpost din București și din țară.

„Credem în arta de intervenție”, spune Andrei Bucureci. „Am mai avut un proiect care a făcut puntea între asociații. Iar conceptul se duce în istorie până pe la 1800. A apărut empatia și au apărut și acțiuni. Expoziția este cu vânzare. Banii vor ajunge la Samusocial”.

„Neștiuții” este un cuvânt puternic. Nu sunt necunoscuți dar îi știu prea puțini dintre noi.
De ei se ocupă Samusocial. Sau de puțini dintre ei.

„Avem prietenii Samusocial, urmăritori online care de fiecare dată când cerem ajutor, oamenii ajută: donează bani sau lucruri…Avem o echipă mobilă care de luni până vineri cutreieră străzile orașului…Iarna vrem să-i convingem pe cei fără adăpost să vină în centrele primăriei”, explică Andrei Crăciun.

Sursa foto: Diana Matei

Cei ce de la Creionetica lucrează cu oameni serioși.

Creionetica este o agenție de publicitate care dezvoltă strategii de comunicare etică.

„Legăm asociațiile de autorități și de societatea civilă. Și prin artă. Avem mulți artiști care lucrează cu asociații pentru conștientizarea problemelor oamenilor fără adăpost”, povestește Andrei Bucureci.

Oamenii de pe stradă sunt stigmatizați.

„Nimeni nu-și pune problema cine sunt aceste persoane, cum au ajuns aici…Este o mare parte a populației care judecă astfel de situații. Anul acesta sprijinim cel puțin 50 de oameni să se integreze. Lucrăm cu familii care trebuie să-și înscrie copiii la școală. Așa preîntâmpinăm abandonul școlar. Înscriem copiii la creșă, grădiniță și școală”, atrage atenția Andrei Crăciun.

Dacă vom cumpăra un tablou al Mariei Bălan, nu va fi doar ceva frumos pe perete. Vor fi bani cu care Samusocial va ajuta, prin noi. Din păcate, expoziția „Neștiuții”, cu acele povești diferite, continuă online până pe 31 martie.

Tot coronavirusul, bată-l vina! Dar ecranul unui calculator nu ne impiedică să ajutăm.

Andrei Crăciun, de la Samusocial, și Andrei Bucureci, de la Creionetica, au venit astăzi „În Comunitate” să povestească despre cum ajută două entități persoanele fără adăpost și prin artă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.