Bani anti-corinavirus din bugetul Capitalei!

Sursa foto: Andra Radu

Consilierii municipali ai au aprobat astăzi, într-o ședință convocată de îndată de Primarul general Gabriela Firea, o rectificare bugetară de 7 milioane de lei pentru Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale.

Banii vor fi utilizați pentru achiziționarea a 4 aparate pentru realizarea mai rapidă a testelor pentru depistarea coronavirusului, achiziționarea de kit-uri, material sanitare, măști și echipamente de protecție și de igienizare.

Primarul Capitalei a anunțat că în această dimineață a fost închis biroul de evidență al populației iar cei 70 angajajați sunt izolați la domiciliu urmând să li se facă testele necesare, deoarece o angajată a anunțat în această dimineață că a fost în excursie în Israel cu persoana de 60 de ani, fost ofițer și angajat la primăria sector 4.

De asemenea a inceput dezinfecția birourilor și celorlalte încăperi de la Biroul de evidență a populației.

Edilul Capitalei a făcut apel la Ministerul Sănătății să suplimenteze numărul de medici epidemiologi pentru că există numeroase persoane aflate în izolare acasă și așteaptă să fie testate .

De asemenea Gabriela Firea a solicitat Ministerului Finanțelor să prelungească termenul pentru acele scutiri care se dau pentru plata impozitelor astfel încât să nu se mai formeze acele cozi foarte mari la Administrația Financiară.

Primarul general a mai spus că în această după-amiază va anunța deschiderea unei platforme educative online, astfel încât toți elevii aflați acasă să poată face lecții și exerciții cu cadrele didactice.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.