Președintele Klaus Iohannis cheamă partidele politice la consultări

Sursa foto: GRIGORE POPESCU / AGERPRES FOTO

Presedintele Klaus Iohannis convoacă partidele si formatiunile parlamentare la consultari în vederea desemnarii noului premier.

Consultările vor începe mâine la ora 13.00.

„Solicit imperativ Parlamentului să lucreze cu celeritate, astfel încât saptamâna viitoare sa fie învestit un Guvern”, a spus seful statului, la Palatul Cotroceni.

Klaus Iohannis a mai spus că depunerea mandatului de premier desemnat de către premierul Florin Cîtu dovedește maturitate politică în ‘contextul complicat’ provocat de coronavirus.

„Domnul Florin Cîtu si-a depus astăzi mandatul de prim-ministru desemnat – un gest politic pe care îl respect. Este o hotarâre care dovedește maturitate politică în contextul complicat provocat de coronavirus”, a spus șeful statului la Palatul Cotroceni.

În privința crizei provocate de coronavirus, Iohannis a făcut noi recomandări:

„Am constatat cu toții cât de mult rău pot face propagarea de știri false, cum ar fi cele privind închiderea unor orașe. Nu ne aflăm într-un asemenea scenariu, nu luați cu asalt magazinele sau farmaciile. Cu toții suntem afectați de contextul actual, sunt sectoare ale economiei care suferă pierderi grele, sunt companii a căror activitate este amenințată.Sunt convins că putem trece peste această criză, împreună, cu omenie, vom reuși să depășim toate obstacolele.”

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.