Apa potabilă este sigură și NU este „un mijloc de transportˮ pentru coronavirus!

Sursa foto: Alina Bogoi

De la declanșarea crizei provocate de răspândirea coronavirusului, Apa Nova București a realizat și a pus la punct un plan pentru asigurarea continuităţii activității, a declarat pentru București FM Andrei Hoștiuc, directorul general adjunct al societății.

Astfel, au fost igienizate toate sediile, echipamentele și flota auto, iar punctele de lucru au fost dotate cu materiale igienico-sanitare, dezinfectante şi echipamente de protecţie. Totodată, au fost suplimetate stocurile pentru a putea asigura continuitatea serviciului cu personalul implicat.

Bucureștenii care au nevoie de informații pot accesa platformele online, fiind limitat astfel contactul angajaților cu publicul, în centrele de relații cu clienții intrând cel mult 10 persoane simultan.

Andrei Hoștiuc a mai declarat pentru București FM că apa potabilă din București este sigură și NU este „un mijloc de transportˮ pentru coronavirus.

„Producem zilnic și livrăm în reţea aproximativ 470.000 de metri cubi de apă pentru aproximativ 2 milioane de locuitori. Nu în ultimul rând, controlăm calitatea apei pe întreaga filieră tehnologică de la captare, distribuție până la robinetul utilizatorului. Facem monitorizări online de parametri cu analize digitale pe filiera de producţie. În plus, prelevăm probe din cele 54 de puncte fixe aprobate de Direcţia de Sănătate Publică pe care le analizăm zilnic în laboratoarele acreditate Apa Nova. Pe lângă această analiză, în laboratoare există şi o monitorizare de audit pe care o face Direcţia de Sănătate Publică. Apa este sigură. Apa a fost şi va fi potabilă”, a mai precizat Andrei Hoștiuc.

Apa Nova București este membră în Comitetului Municipal pentru Situații de Urgenţă fiind în permanență în contact cu autorităţile publice locale.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.