Aurelian Bădulescu: ”În spațiile de carantină din București sunt 350 de persoaneˮ

Cinci centre de carantină sunt disponibile, în acest moment, la nivelul municipiului București pentru persoanele care vin din Italia prin punctul de triaj Otopeni, potrivit viceprimarului Capitalei, Aurelian Bădulescu.

Acesta a mai spus că în această perioadă sunt efectuate absolut toate testele, iar dacă rezultatele sunt negative, persoana care se află în carantină poate părăsi spațiul de izolare numai dacă Direcția de Sănătate Publică dispune acest lucru.

În prezent, în spațiile pentru carantină din municipiul București sunt 350 de persoane care se află în îngrijirea primăriilor de sector și a primăriei municipiului București. Oamenii primesc trei mese pe zi și cele necesare pentru îngijire, astfel încât această perioadă să fie mai ușoară pentru toată lumea, a mai adăugat Aurelian Bădulescu.

„Am avut o perioadă de criză când nimeni nu înțelegea că trebuie să ne pună la dispoziție aceste spații, pentru că Guvernul Romaniei nu a apelat la instrumentul care ne-ar fi permis acest lucru, preferând să ne pună în situația de a face apel la omenia celor care au hoteluri pentru a putea pune acești români în carantină și pentru a putea proteja populția care intră în contact. În acest moment avem destule spații, majoritatrea companiilor s-au oferit să ne ajute și ne pun aceste spații de cazare la dispoziție. Avem deschidere totalăˮ, a mai spus Aurelian Bădulescu.

Viceprimarul Capitalei a mai spus, la București FM, că în aceste spații de carantină nu au ajuns persoane care au ascuns locul din care au venit, pentru că oamenii ajung din triaj cu destinația de plecare deja identificată. ”În schimb fac aceste declarații în aeroporturi pentru a nu intra în carantina, desi aceste informații sunt benefice nouă tuturor”, a mai precizat Aurelian Bădulescu.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.