#DinSurseOficiale/Guvernul anunță noi măsuri de criză!

Premierul Ludovic Orban a anunţat, în această după-amiază, că Executivul va adopta un set de măsuri pentru susţinerea companiilor şi salariaţilor din sectoarele afectate.

Practic, Guvernul va interveni pentru menţinerea locurilor de muncă şi continuarea activităţii în cât mai multe sectoare economice.

”Pe lângă deciziile pe care le vom lua în şedinţa de mâine, vom continua să luăm măsuri asupra cărora ne vom consulta cu reprezentanţii sindicatelor şi patronatelor”, a declarat Orban.

Declarațiile premierului Ludovic Orban: 

  • toate măsurile au un singur obiectiv: să limiteze la maximum răspândirea acestui virus, să păzim populația României, fiecare cetățean, de riscul de îmbolnăvire cu această boală, o amenințare la ora actuală la nivel global.
  • urmărim cu mare atenție evoluția situației, a cazurilor, vom continua să luăm măsuri la fel de energice pentru a reuși să diminuăm ritmul de răspândire a virusului, de a întări capacitatea instituțiilor care se află în prima linie a bătătliei împotriva coronavirus.
  • am insistat pentru a permite continuitatea în activitate, asigurând condiții speciale de protecție pentru șoferii de tiruri, care odată reveniți în țară dacă respectă condițiile de protejare, să poată relua activitatea fără obligația de a sta 14 zile în carantină.
  • am luat măsuri severe privitoare la închiderea restaurantelor, închiderea cafenelelor, hotelurilor, suspendarea spectacolelor, activităților culturale, inclusiv a competițiilor sportive.
  • am redus la maximum prin măsuril restrictive adoptate ocaziile în care oamenii sunt apropiați, se întrunesc și există posibilitatea de a se răspândi coronavirusul.
  •  vom adopta un prim set de măsuri pentru a veni în sprijinul companiilor afectate și al angajaților, dar va trebui să urmărim cu foarte mare atenție tot ceea ce se întâmplă în economie.
  • măsurile la care ne-am gândit sunt pe de o parte măsuri de a susține financiar de la buget efortul de plată a ceea ce se numește șomajul tehnic.
  • foarte multe companii care sunt afectate sunt companii care funcționau foarte bine, și își desfășurau activitatea în bune condiții, iar odată ce trece vârful pandemiei vor avea capacitatea de a relua activitatea în bune condiții și vor avea nevoie de angajații pe care i-au format în timp.
  • a nu-i susține, în această perioadă, înseamnă a condamna companiile să piardă acești angajați.
  • odată ce sunt trecuți în șomaj tehnic, posibilitatea de refacere a structurii de angajați va fi foarte mică.

Premierul Ludovic Orban a declarat că transportatorii români îşi vor putea desfăşura activitatea în condiţii normale, menţionând că a avut o discuţie în acest sens cu omologul său de la Budapesta, Viktor Orban.

”În urma unei discuţii personale cu premierul Ungariei, Viktor Orban, am fost informat oficial de faptul că se va reglementa situaţia cu tranzitul în Ungaria.

În ceea ce priveşte transportul de marfă, nu vor mai exista restricţii, iar în ceea ce priveşte transportul de persoane se va permite în fiecare zi derularea acestui transport de persoane în convoi între orele 21,00 şi 5,00 ora Ungariei, pentru cetăţenii care vor să tranziteze Ungaria dinspre Europa de Vest.

La la ora actuală, din toate informaţiile oficiale pe care le avem, practic putem spune că fluenţa transportului de marfă este asigurată şi că transportatorii români, care sunt esenţiali în asigurarea legăturilor economice cu celelalte ţări europene, îşi vor putea desfăşura activitatea în condiţii normale”, a precizat Ludovic Orban, în şedinţa de Guvern.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.