Grupul de Comunicare Strategică cere închiderea unui site

Grupul de Comunicare Strategică cere dezactivarea site-ului https://stiridemoment.ro.

Propunerea a fost trimisă, astăzi, de ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, către ANCOM.

Propunerea a fost înaintată după ce, în urma analizei, a rezultat că site-ul menţionat ”selectează şi preia trunchiat declaraţii şi informaţii pe care le titrează în formulări şi exprimări alarmiste, menite să genereze panica în rândul cetăţenilor”.

”Titlurile materialelor postate fie sunt complet false, fie nu au legătură cu decizii anunţate oficial de entităţile la care fac referire. Astfel de titluri pot genera comportamente sociale neadecvate şi disproporţionate cu situaţia reală.

Totodată, site-ul în cauză nu are identitate şi nu au fost identificate persoane de contact”, informează un comunicat al Grupului de Comunicare Strategică.

Un exemplu concret este articolul din 15 martie cu titlul ”Se închid de luni Kaufland, Auchan, Metro, Carrefour şi Lidl”.

Informaţiile prezentate în titlul articolului au fost infirmate în mod oficial de reprezentanţii companiilor în cauză, prin comunicatul dat publicităţii pe 18 martie de Asociaţia Marilor Reţele Comerciale din România.

Inspectoratul General al Poliţiei Române efectuează cercetări, în acest caz, pentru infracţiunea de comunicare de informaţii false.

1 COMENTARIU

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.