Primarul Capitalei anunță noi măsuri anti-coronavirus!

Sursa foto: Adriana Baciu
Astăzi, primarul general Gabriela Firea a anunțat noi măsuri pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus în București.
Astfel, Primăria Capitalei asigură stocuri de materiale de protecție atât pentru pacienți, cât și pentru medici și asistente, în cele 19 spitale pe care le are în administrare.
„Primul spital care îngrijește pacienții de coronavirus și care este în administrarea Primăriei Capitalei, „Victor Babeș”, este în atenția noastră. De asemenea sprijinim și Institutul de Boli Infecțioase „Matei Balș” cu tot ceea ce este necesar, deși acesta este aflat în subordinea Ministerului Sănătății”, a declarat edilul șef al Capitalei.
De asemenea, Municipalitatea a notificat toți furnizorii de utilități publice, companii private sau publice, cu privire la obligația de a asigura continuitatea serviciilor, „astfel încât cetățenii din Municipiul București să beneficieze de un trai decent, într-un oraș european, chiar și în această perioadă de pandemie”, a subliniat Gabriela Firea.
Au fost notificate în acest sens STB, Compania Municipală Termoenergetica, Compania Municipală Iluminatul Public, Apa Nova București, Distrigaz Sud Rețele, Distribuție Muntenia, NetCity Telecom, Telecom România Comunication, Compania Ecoigienizare București, Administrația Străzilor București.

Primarul Capitalei a mai anunțat că transportul public în comun va fi redus cu 25%. Practic, STB își va reduce parcul circulant de pe trasee cu 25%, pentru că a scăzut numărul de călători. „Trebuie să-i protejăm și pe cei care trebuie să ajungă la serviciile vitale pentru populație, dar, de asemenea, trebuie să avem grijă și de conducătorii auto” , consideră Firea.

 
Edilul Capitalei a mai anunțat și sistarea lucrărilor pe toate șantierele Municipalității. Este vorba despre lărgirea la patru benzi a Șoselei Fabrica de Glucoză, lărgirea Prelungirii Ghencea, park&ride Cora Pantelimon, Podul Ciurel, Podul Nicolae Grigorescu – Splai Dudescu, consolidare Curtea Veche și despre încă o consolidare de pe stradă…chiar în apropierea sediului Primăriei Capitalei. 
 
Mulți dintre angajații de pe aceste șantiere sunt din județele vecine sau comunele limitrofe Bucureștiului. Și există informații că aceștia ar fi întrat în contact cu români întorși din Italia și Spania. Astfel, ar fi existat posibilitatea ca acești muncitori să se fi infectat cu noul coronavirus și să îl transmită bucureștenilor, explică Gabriela Firea. 
 
Primarul general dă, însă, asigurări că, la finalul acestei situații critice din domeniul sănătății, Municipalitatea va depune toate eforturile ca aceste lucrări să fie reluate și continuate într-un ritm susținut și finalizate. 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.