Primăria Capitalei vine în ajutorul celor care nu pot ieși din casă!

Primăria Capitalei, prin Directia Generală de Asistentă Socială, sprijină bucurestenii care nu pot iesi din casă: seniori, persoane cu dizabilităti si familii monoparentale.

Bucureștenii pot apela serviciul TELVERDE 0800 821 218, gratuit, de luni până duminică, în intervalul orar 09.00 – 17.00.

Acest serviciu este adresat persoanelor nedeplasabile (în vârstă sau cu dizabilități) și famiilor monoparentale care au nevoie de ajutor in această perioadă.

Astfel, reprezentantii DGASMB pot achiziționa, pentru cei aflați în imposibilitatea de a ieși din propria casă, în limita stocurilor disponibile de pe piață, minimul necesar de alimente de bază sau medicamente.

Persoanele cu deficiențe de auz pot scrie un mesaj la numărul de telefon 0753.772.406.

„Cheltuielile vor fi suportate de persoanele care solicită ajutor, iar voluntarii și angajații DGASMB vă ajută să evitați deplasările și locurile aglomerate și, în consecință, să reduceți riscul de expunere la epidemia de coronavirus.

Pentru persoanele care au nevoie și de donații în medicamente sau/și alimente, luăm legătură cu fundații, asociații și companii, în limita disponibilității acestora”, a precizat Gabriela Firea.

Voluntarii care doresc să se alăture acestui demers se pot inscrie la adresa de email coronavirus@pmb.ro

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.