Firea: Oprim activitãti economice, dar stãm unii lângã altii în parc?

Primarul general, Gabriela Firea, a declarat cã o scurtã plimbare în cel mai apropiat parc, la distantã socialã, de sigurantã fatã de ceilalti trecãtori, este de acceptat si de înteles, dar nu grupurile, grãtarele, aglomerãrile de la locurile de joacã sau de lângã mobilierul urban din parcuri, ‘la o tablã, la un sah’.

‘Oprim activitãti economice, cu riscuri imense pentru întreaga tarã, dar stãm unii lângã altii în parc? Respirând de aproape acelasi aer, posibil contaminat, de cãtre una sau mai multe persoane? (…) Dacã închideau autoritãtile centrale sau locale parcurile, pentru protectia populatiei, sigur ar fi fost reactii publice negative. Dar, vãzând ce se întâmplã, sunteti de acord sã luãm mãsuri mai ferme, constatând cã sunt multi cei care încalcã izolarea? Una ar fi închiderea temporarã a parcurilor pentru a evita astfel de situatii’, a postat Firea pe Facebook.

Ea a mentionat cã virusul de tip nou rezistã în aer 30 de minute (chiar ore) si circa 4 zile pe suprafete si cã se transmite de la 4,5 metri distantã de persoana infectatã.

‘Toatã lumea declarã cã medicii sunt eroi si cã trebuie sã-i ajutam. Cum îi sprijinim? Ignorând sfaturile lor? Stând aproape de foarte multã lume despre care nu stim dacã a avut sau nu vreun contact cu o persoanã îmbolnavitã de COVID 19?’, a adãugat Gabriela Firea.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.