Ajutor in comunitate! Astazi – cartierul Chibrit!

După cum știți, fiecare din noi și, în mod special VÂRSTNICII, trebuie să limiteze la maximum ieșirile din casă în această perioadă.

Colegul nostru Mircea Apostolescu locuieste in cartierul Chibrit, o comunitate cu cel puțin 20% vecini cu vârsta peste 65 ani, pe care doreste să-i protejeze, pe cât posibil, de riscul de contaminare cu coronavirus, care le poate fi fatal.

Cum acești vecini au nevoie, la fel ca noi, de alimente, dar și medicamente, in cartierul Chibrit a luat nastere o inițiativă umanitară care constă în ajutorarea vecinilor vârstnici de către vecinii tineri.

Printr-un apel la solidaritate, se incearca protejarea vecinilor vârstnici din bloc sau de pe stradă ajutându-i să se aprovizioneze cu alimente și medicamente fără ca ei să fie nevoiți să iasă din casă.

Totul ar trebui să fie foarte simplu, mai ales că aceste cumpărături le fac oricum și pentru propria lor persoana ori familie. Toate detaliile se găsesc pe afișul din poză și au fost verificate de medici.

Pentru o actiune cat mai eficienta, este propus următorul mod de lucru, începând chiar de astăzi, duminică, 22.03.2020:
A fost amplasat câte 1 afiș A3 (vezi poză) la fiecare scară de bloc, la avizier. Pentru asta, se cauta voluntari (preferabil câte 1 persoană de la fiecare bloc/scară).
Tinerii care doresc să-și ajute vecinii de scară/bloc își vor trece datele de contact pe afiș (vezi poză), pentru a putea fi contactați de vecinii vârstnici de scară/bloc care doresc ajutor.

Legătura se tine permanent prin mesaje FB, pe mail la adresa cartierchibrit@gmail.com sau la telefon 0723.564.234, astfel încât voluntarii sa se  expuna cât mai puțin riscului de contaminare, dar și să fiem eficienți.

Reluam mesajul initatorilor si va invitam sa dati de veste administratorilor de bloc/scară, pentru a rezolva mai repede și în siguranță accesul în scările blocurilor.
O bună organizare ne va ajuta pe toți să ne ajutăm între noi!
Salutam initativa lor! Sunt inițiative mici, dar fiecare micro-comunitate își poate rezolva propriile probleme.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.