Covid-19 amână Olimpiada de la Tokyo

Organizatorii Jocurilor Olimpice se văd nevoiţi să amâne din cauza pandemiei de coronavirus, cea mai important competiţie sportivă a lumii. Din nefericire pandemia de Covid-19 a ajuns şi în Australia şi Africa, acolo unde îmbolnăvirile se înmulţesc de la o zi la alta.

Comitetul Olimpic Internațional se vede astfel nevoit să activeze planul de urgență, plan care prevede ca în termen de o lună să rezolve toate problemele din punct de vedere legislativ și organizatoric, precum şi toate contractele impuse de această măsură fără precedent, au anunțat jurnaliștii de la Marca. Conform aceleiaşi publicaţii, Forul internațional urmează să facă anunțul oficial în următoarele ore.

Thomas Bach, președintele Comitetului Olimpic Internațional, a afirmat de fiecare dată că Jocurile Olimpice de la Tokyo vor avea loc în această vară, dar sâmbătă, într-un interviu acordat publicaţiei New York Times, el nu a respins ideea amânării.

Afirmaţiile lui Thomas Bach au venit într-un moment în care tot mai multe țări au cerut amânarea Jocurilor Olimpice de la Tokyo, reprezentanţii forurilor olimpice din toată lumea declarând la unison că Olimpiada ar trebui amânată pentru a nu se transforma în „ jocurile morţii ”.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.