Adrian Petru Barbu – român stabilit în New York, SUA: ”Trebuie să #StamAcasa!”

Adrian Barbu, român rezident în New York (SUA), a intrat prin telefon în cadrul matinalului #BeFm #DeDimineata și a povestit care este situația în America, mai ales la New York și cum reacționează americanii în fața noii crize de pandemie cu #COVID-19.

”La New York e pauză. De fapt, California, Washington și New York sunt pe pauză. Ieșim doar pentru urgențe majore. Trebuie să #StamAcasa! Ieri, de la ora 20.00, a intrat în vigoare un ordin care spune că poți ieși doar dacă ai urgențe, ai un serviciu sau dacă mori de foame, că nu mai ai mâncare, și trebuie să mergi la cumpărături. Deci, mai ușor cu ieșitul pe stradă. Sunt 15.000 de oameni infectați în New York! Și aici evenimentele au căzut ca piesele de domino încă de săptămâna trecută. Spre exemplu: era un eveniment de modă, însă s-a anulat cu 2 zile înainte. Se așteptau 10.000 de oameni. Nimeni nu a fost mulțumit de anulare, dar poate că a fost mai bine”, povestește Adi Barbu.

30.000 de persoane infectate in SUA

”Avem peste 30.000 de afectați în SUA, iar în New Youk aproape 5% dintre aceștia. Aici au decedat 45 de oameni. Important este că trebuie să rezolvam cumva, să ne adaptăm. E o perioadă nouă. La noi a început cu un discurs că nu e nimic, dar iată… Lucrurile nu au fost așa. Guvernatorul nostru chiar a încercat să fie alături de oameni și să vină în ajutorul lor. Din păcate, oamenii sunt panicați pentru ce vom face după. Eu lucrez într-un restaurant. Lunea trecută am avut o ședință în care ni s-a spus că ni se mulțumește pentru tot, dar că va trebui să #StamAcasa pe un termen nelimitat. Eu și alți 43 de oameni… Am un prieten care lucrează în Michigan, în industria hotelieră care acum e și ea în colaps. Referitor la soluțiile guvernului, există speculații, nimic concret. Se zvonește că vom putea amâna plata la ipotecă, că vom putea vorbi cu propietarul ca să ni se amâne chiria, întrucât statul îi va compensa. Vom primi și niște bani, dar încă nu știm concret”, explică Adrian.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.