CNAS propune suspendarea folosirii cardului de sănătate pe perioada stării de urgență

CNAS a publicat pe site-ul propriu un proiect de act normativ care prevede o serie de modificări şi completări ale unor acte normative în domeniul sănătăţii, vizând prelungirea şi prorogarea unor termene, dar şi reglementarea unor măsuri pe perioada instituirii stării de urgenţă.

Măsurile au ca scop asigurarea accesului la servicii medicale în condiţii de siguranţă pentru medici şi pacienţi, prin limitarea deplasărilor şi interacţiunii cu alte persoane.

In perioada stării de urgenţă se suspendă obligativitatea utilizării cardului naţional de sănătate, precum şi obligativitatea transmiterii în platforma informatică a asigurărilor de sănătate (PIAS) a serviciilor medicale şi a serviciilor de îngrijiri la domiciliu înregistrate off-line, precum şi a dispozitivelor medicale eliberate off-line, în maximum 3 zile lucrătoare de la data acordării, respectiv eliberării acestora.

Totodată se va prelungi cu 90 de zile termenul de valabilitate al biletelor de trimitere pentru specialități clinice și a biletelor de trimitere pentru specialități paraclinice, a prescripţiei medicale pentru dispozitive medicale, a deciziei de aprobare pentru efectuarea investigației PET-CT.

Proiectul prevede prelungirea termenelor de aplicare ale actelor normative referitoare la pachetele de servicii şi Contractul-cadru, precum si la programele naționale de sănătate, până la data de 14 aprilie 2020.

De asemenea, sunt cuprinse în acest proiect o serie de reglementări referitoare la modul de finanțare a furnizorilor de servicii medicale pe perioada instituirii stării de urgență.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.