Organizaţia Mondială a Sănătăţii: Pandemia de coronavirus „se accelerează”!

Pandemia de coronavirus „se accelerează” dar traiectoria ei poate fi modificată, a estimat astazi Organizaţia Mondială a Sănătăţii, Institutia solicita ţărilor să treacă la „atac” prin testarea tuturor cazurilor şi plasarea în carantină pe cei apropiaţi acestora, scrie AFP.

„Mai mult de 300.000 de cazuri de Covid-19 au fost semnalate până acum. Este sfâşietor. Pandemia se accelerează”, dar „noi putem să-i schimbăm traiectoria”, a declarat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

A fost nevoie de 67 de zile de la primul caz raportat pentru a ajunge la 100.000 de cazuri, 11 zile pentru următoarele 100.000 de cazuri și doar patru zile pentru alte 100.000 de cazuri”, a spus Ghebreyesus la o conferință de presă, potrivit BBC

„Nu suntem însă prizonierii statisticilor. Nu ne uităm neputincioși de pe margine. Putem schimba traiectoria pandemiei de Covid-109. Numerele contează, pentru că nu sunt doar numere. Sunt oameni, ale căror vieți și familii au fost întoarse pe dos”, a mai spus șeful OMS.

„Folosirea tratamentelor testate fără dovezi corecte ar putea aduce false speranțe și chiar poate face mai mult rău decât bine. Mai mult, poate cauza o lipsă de tratamente esențiale care sunt necesare pentru tratarea altor boli”, a mai spus șeful OMS.

„Acesta este motivul pentru care OMS a lansat studiul SOLIDARITY, pentru a genera dovezi clare și de calitate cât mai rapid posibil. Cu cât mai multe țări se înscriu în acest proces și în alte studii de amploare, cu atât vom obține mai repede rezultatele și vom afla ce medicamente funcționează, pentru .a putea salva mai multe vieți”, a continuat el.

Reprezentanţii Organizaţiei au anunţat că de astazi vor fi luate măsuri şi pentru persoanele aflate în detenţie, prin limitarea vizitelor, prin consult medical periodic şi izolare.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.