Produse proaspete de sezon în piețele agroalimentare!

Sursa foto: Adriana Baciu

Târgurile au fost închise, însă bucureștenii pot cumpăra produse proaspete de sezon din piețele agroalimentare.

Cosmina Ene, marketing manager al Pieței Obor, din Capitală a menționat, pentru București FM, că programul celei mai cunoscute piețe din București a fost scurtat la opt ore, accesul fiind realizat în mod organizat, pentru 50 de persoane concomitent, în intervalul 08:00-16:00.

„Sunt trei intrări controlate. Le-am cerut tuturor chiriașilor și comercianților să poarte măști de protecție și mănuși de unică folosință. Produsele comercializate sunt acoperite cu folie transparentă. Avem puncte de dezinfecție pe tot perimetrul pieței. În fiecare zi se face dezinfecție, insistăm pe căile de acces, lifturi, scări rulante și fixe”.

Nerespectarea normelor de igienă de către comercianți poate duce la rezilierea contractului încheiat.

Teodor Bir, președintele Administratorilor de Piețe din România a declarat că a fost luată decizia să rămână deschise doar spațiile unde se comercializează produse agroalimentare, farmaceutice și spațiile care deservesc curățătoriile.

„Considerăm că trebuie să asigurăm spațiile de comercializare producătorilor agricoli pentru că este început de sezon și prin produsele pe care le aduc în piețe asigură o bună parte din hrana de zi cu zi a locuitorilor. Avem în toate halele la intrare, la ieșire, în toalete, stocuri de săpun, de servețele, se șterge permanent pe jos, sunt șterse clanțele și suprafețele care sunt atinse de oameni. Am apelat și la cei care vând în piață și i-am rugat să respecte aceste măsuri, să fie dotați cu mască, mănuși, să aibă soluții dezinfectante, să încerce să stea cât mai distanțați unii de alții, în măsura în care există spații libere, în mare toate măsurile care reies din hotărârile Comitetului de Urgență”.

Piețele agloalimentare nu sunt loc de promenadă. Cumpărăm produse proaspete doar atunci când este necesar.

„Halele de carne și de brânză sunt deschise, dar cu rugămintea de a respecta toate măsurile de igienă care se impun. Cetățenii trebuie să vină în piață pentru că acolo găsesc produsele românești care în momentul ăsta chiar sunt proaspete, sunt sănătoase, dar trebuie să vină în momentul în care au nevoie de ele, să încerce să evite aglomerația, să păstreze distanța, să se dezinfecteze pe mâini cât pot de mult și să nu atingă decât ceea ce este absolut necesar. În multe dintre piețele noastre, există posibilitatea de a plăti cu ajutorul cardul bancar și să facă acest lucru, să evite folosirea banilor”, a completat Teodor Bir, președintele Administratorilor de piețe din România.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.