Echipamentul medical din Coreea de Sud a ajuns în București!

Sursa foto: Ministerul Apararii Nationale, Romania - www.mapn.ro/Facebook

Cele 45 de tone de echipament medical, constând în 100.000 de combinezoane de protecţie, achiziţionate de statul român, au ajuns astăzi pe Aeroportul Otopeni, fiind transportate de la Seul.

Conform MApN, echipamentele au fost achiziţionate de statul român prin Oficiul Naţional de Achiziţii Centralizate, în cadrul eforturilor de combatere a efectelor pandemiei de COVID-19 în ţara noastră.

„Aproximativ 45 de tone de echipament medical au ajuns în România, de la Seul, Coreea de Sud, cu o aeronavă NATO, după ce MApN a solicitat Capabilităţii de Transport Aerian Strategic a NATO, care operează de pe Baza Aeriană Papa din Ungaria, desfăşurarea unei misiuni aeriene de urgenţă”, a precizat MApN.

România a semnat în anul 2008, ca membru fondator, Memorandumul de Înţelegere pentru constituirea Capabilităţii de Transport Aerian Strategic, alături alte nouă ţări NATO – Bulgaria, Estonia, Lituania, Olanda, Norvegia, Polonia, Slovenia, SUA şi Ungaria, dar şi două membre ale Parteneriatului pentru Pace: Finlanda şi Suedia.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.