Klaus Iohannis: „Domnul Tătaru va depune jurământul în cursul acestei zile!”

Sursa foto: GRIGORE POPESCU / AGERPRES FOTO

Klaus Iohannis a spus că a luat ăn considerarea nominalizarea lui Ludovic Orban pentru postul de ministrul al Sănătății și a semnat decretul de numire a lui Nelu Tătaru.

„Am luat act de demisia domnului Costache şi am semnat decretul de numire a noului ministru. Domnul Tătaru cunoaşte foarte bine care este situaţia în acest moment în sistemul sanitar şi trebuie să ia urgent toate măsurile necesare pentru combaterea răspândirii infectării cu noul coronavirus”, a declarat Iohannis.

Președintele României a declarat că Nelu Tătatu va depunde jurământul în cursul acestei zile.

Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, a demisionat joi din funcţie. Premierul Ludovic Orban a anunţat că l-a propus pentru funcţia de ministru al Sănătăţii pe secretarul de stat Nelu Tătaru.

Preşedintele Klaus Iohannis a subliniat că este importantă cooperarea tuturor pentru a putea permite revenirea cetăţenilor europeni în ţările lor de origine, în contextul epidemiei de coronavirus.

Acesta este unul dintre subiectele pe care le va aborda în cadrul unei videoconferinţe cu membrii Consiliului European pe tema măsurilor privind gestionarea epidemiei COVID-19, a precizat şeful statului.

El a spus că persoanele cele mai vulnerabile, în acest context, sunt lucrătorii detaşaţi şi cei sezonieri.

Totodată, şeful statului a arătat că autorităţile române fac eforturi pentru „întoarcerea în siguranţă acasă” a acestora.

De asemenea, Klaus Iohannis a reluat, apelul la adresa românilor să respecte restricţiile impuse de autorităţi şi să stea acasă.

„Vreau să reiau apelul meu către toţi românii: respectaţi, vă rog, dragi români, restricţiile impuse de autorităţi! Staţi acasă, pentru că doar aşa putem să ne protejăm sănătatea. Cu cât reuşim acum mai bine să ţinem sub control şi să limităm răspândirea coronavirusului, cu atât mai repede vom putea să revenim cu toţii la activităţile cărora le simţim acum lipsa. Ştiu că este greu, dar numai făcând aceste sacrificii vom câştiga lupta cu acest inamic extrem de periculos”, a spus Iohannis, la Palatul Cotroceni.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.