Asistentă de la o maternitate privată, infectată cu noul coronavirus!

Foto: Grigore Popescu/ AGERPRES FOTO

O asistentă medicală de la o maternitate privată din Capitală a fost confirmată pozitiv cu COVID-19, în urma testării făcute la nivelul unității, anunță Agerpres.

”După depistarea primului caz pozitiv în maternitatea din Grivita, am demarat imediat un proces extins de testare, gestionat independent, având la bază cea mai sigură metodă de procesare, practicată la nivel mondial, Real Time PCR. Astfel, am dispus testarea întregului personal care a lucrat în maternitatea MedLife în ultimele 10 zile si care ar fi putut veni în contact cu pacienta infectată, de la medicii și asistentele care au îngrijit si investigat mama și nou-născutul, la infirmiere și personalul auxiliar. (…) Dintre toate persoanele deja testate, o singură persoană s-a dovedit pozitivă COVID 19. Testul aparține unei colege asistente de pe secția de obstetrică ginecologie, fiind una dintre asistentele care a îngrijit pacienta suspectă pe durata spitalizării. Colega noastră a intrat în auto-izolare imediat după ce pacienta a fost confirmată pozitiv COVID 19, respectiv în data 23 martie”, se arată într-un comunicat de presă al unității spitalicești.

În total, au fost testate 93 de persoane. Potrivit sursei citate, până la comunicarea unei decizii din partea DSP, se va dispune de urgență și testarea membrilor de familie ai asistentei medicale și a tuturor contacților acesteia.

De asemenea, va fi reluată testarea tuturor celor 92 de persoane cu rezultate negative pentru a le ține sub monitorizare.

Activitatea spitalului Life Memorial si a maternității din incinta spitalului este în continuare suspendată, fiind în derulare un amplu proces de dezinfecție și sterilizare.

Reprezentanții instituției afirmă că fost pus în funcțiune propriul laborator, Real Time PCR, în vederea depistarii infecției cu COVID-19 (coronavirus), laborator care are capacitate de procesare de 300 teste pe zi.

Amintim că o femeie gravidă care s-a internat la această unitate medicală în urma cu două săptămâni a fost confirmată cu COVID 19.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.