Muzică, Operă, Balet şi alte evenimente online de astăzi, 30 martie

MUZICĂ

Festivalul şi Concursul „George Enescu” Online a programat pentru perioada 30 martie – 2 aprilie difuzarea pe https://www.festivalenescu.ro/festivalul-si-concursul-enescu-in-casa-ta/ a înregistrării concertului susţinut de Orchestra Naţională a Franţei, sub bagheta maestrului Ion Marin. În program: Suita nr. 1 pentru orchestră în Do op. 9 de George Enescu, Concertul în sol major pentru pian şi orchestră de Maurice Ravel – solistă Alexandra Dariescu şi Suita „Imagini” pentru orchestră de Claude Debussy.

 

OPERĂ ŞI BALET

* Opera Naţională Bucureşti difuzează online, de la ora 18:30, pe site-ul www.operanb.ro/operaonline şi pe pagina oficială de Facebook a instituţiei, înregistrarea reprezentaţiei din 30 martie 2019 cu „Tosca” de Giacomo Puccini, în regia lui Mario De Carlo, care a conceput şi decorul, costumele şi light design-ul spectacolului. În distribuţie: Bianca Mărgean, Adrian Dumitru, Ştefan Ignat, Marius Boloş, Ion Dimieru, Valentin Racoveanu, Florin Simionca, Dan Indricău, Mădălina Barbu. Cu participarea Orchestrei, Corului Operei Naţionale Bucureşti şi Corului de Copii dirijate de Tiberiu Soare.

* Chiar şi Biblioteca Judeţeană „Alexandru şi Aristia Aman” din Craiova difuzează, în cadrul programului „Să îl (re)descoperim şi să îl (re)vedem pe Andrei Şerban”, un spectacol de operă înregistrat: „L’italienne a Alger / Italianca în Alger” compusă de Gioacchino Rossini în anul 1831 şi pusă în scena la Paris. Spectacolul poate fi vizionat în premieră astăzi, de la ora 20:00, pe pagina de Facebook a Bibliotecii Aman.

* Pe site-ul Operei de Stat din Viena, https://www.staatsoperlive.com, de la ora 20:00 a Austriei, puteţi viziona înregistrarea reprezentaţiei din 28.06.2016 cu opera „Le nozze di Figaro / Nunta lui Figaro”, de Wolfgang Amadeus Mozart, după o piesă de Pierre Beaumarchais, în regia lui Jean-Louis Martinoty, cu: Luca Pisaroni, Rachel Willis-Sørensen, Valentina Naforniţă, Alessio Arduini, Marianne Crebassa. Dirijor: Cornelius Meister.

* De astăzi, de la ora Parisului 19:30, până pe 12 aprilie, pe site-ul https://www.operadeparis.fr poate fi vizionată înregistrarea realizată de François-René Martin a spectacolului de balet „Lacul lebedelor”, de Piotr Ilici Ceaikovski în coregrafia lui Rudolf Noureev, având ca dirijor pe Valery Ovsyanikov, iar ca solişti pe Léonore Baulac, Germain Louvet et François Alu. Vă aduc aminte că până pe 3 mai puteţi urmări şi Integrala Simfoniilor compuse de Piotr Ilici Ceaikovski în interpretarea Orchestrei Operei Naţionale din Paris sub bagheta dirijorului Philippe Jordan.

 

ALTE EVENIMENTE

* Teatrul Naţional „I.L. Caragiale” vă oferă spre vizionare online, între orele 14:00 – 18:00, pe canalul său de Youtube, şi pe paginile sale de Facebook şi de Internet, înregistrările live a două conferinţe susţinute de Andrei Pleşu în cadrul Programului Parateatral: „Despre inimă”, din 22 octombrie 2006 şi „Veselul Caragiale?”, din 19 martie 2017.

* Pinacoteca Muzeului Municipiului Bucureşti urma să deschidă, la finalul acestei luni martie, o expoziţie-medalion dedicată „Grupului celor patru” care să aducă în faţa publicului lucrări semnate de: Nicolae Tonitza, Ştefan Dimitrescu, Francisc Şirato şi Oscar Han. În contextul situaţiei actuale, expoziţia ajunge chiar în casele voastre, acest proiect realizat de muzeografii Secţiei de Artă, Cristina Ioniţă şi Ana Maria Măciucă putând fi vizionat aici. Pe website-ul Muzeului, puteţi găsi alte lucruri interesante.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.