Noi aparate pentru depistarea infecției cu COVID-19, în București!

Sursa foto: Biroul de presa al PMB

În București, capacitatea de testare a persoanelor infectate cu COVID-19 a crescut de 8 ori, a anunțat, astăzi, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea. Acest lucru a fost posibil prin achiziționarea a 4 aparate de testare RT PCR si un extractor ARN, care cresc foarte mult capacitatea de testare în București. Două dintre acestea se află la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale ”Victor Babeș”, iar celelalte două se află la Institutul de Boli Infecțioase ”Matei Balș”.

Sursa foto: Biroul de presa al PMB

Primarul general Gabriela Firea a dat asigurări că nu sunt lăsate deoparte la testare persoanele care se află în carantină care s-au întors din zonele roșii, persoanele care prezintă simptome sau cadrele medicale.

Edilul Capitalei a mai precizat că susține proiectul profesorului doctor Adrian Streinu Cercel de testare a unui eșantion de 10.500 de bucureșteni, care va începe în zilele următoare. Testarea presupune recoltarea din nas si gât, dar și o picatură de sânge din deget. Rezultatul va fi anunțat a doua zi.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.