Serviciile  de Ambulanţă se subordoneaza Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretarul de stat Raed Arafat, a declarat că situaţia îmbolnăvirilor şi a deceselor consemnate în România din cauza COVID 19 de duminică seara, la ora 20,00, era de 1.815 de cazuri în total, cu 43 de persoane decedate.

“Vindicate sunt 206 persoane, decedate 43 de persoane, internaţi pe secţie 770 de persoane, în secţiile de terapie intensivă – 52 de persoane. Ca şi locuri de carantină există 20.074 de locuri de carantinare, iar la acest moment există 11.213 persoane în carantină, iar persoane izolate 162.374”, a spus Raed Arafat.

Numărul de cazuri confirmate pozitiv cu COVID-19 era de 1.760, conform raportării de duminică, la ora 13,00, transmisă de Grupul de Comunicare Strategică (GCS).

De asemenea, secretarul de stat Raed Arafat a prezentat, în declaraţia de presă susţinută duminică seara la sediul MAI, patru ordine referitoare la internarea pacienţilor suspectaţi de îmbolnăvire cu COVID 19, detaşarea şi delegarea personalului medical, subordonarea serviciilor de ambulanţă inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă şi amenajarea unui spital militar de campanie la Constanţa.

Arafat, a anunţat că spitalul militar de campanie de la Constanţa, similar celui ridicat în Bucureşti, va fi operaţionalizat în cel mai scurt timp, urmând a fi deservit cu personal şi de la Spitalul CFR din acest municipiu.

El a mai spus că un alt ordin se referă la coordonarea serviciilor de ambulanţă de către inspectoratele pentru situaţii de urgenţă.

 

“Este de fapt punerea în aplicare a prevederilor Decretului prezidenţial de instituire a stării de urgenţă privind coordonarea operaţională a serviciilor de ambulanţă de către inspectoratele pentru situaţii de urgenţă pe perioada stării de urgenţă. Aici, în ordin, a fost clarificat modul în care inspectoratele vor fi coordonatoare a activităţii operaţionale a serviciilor de ambulanţă, faptul că inspectorul general al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă poate emite ordine obligatorii şi pentru serviciile de ambulanţă”, a mai menţionat Raed Arafat.

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.