Paul George Popa, român stabilit în Germania, la Berlin: ”Inițial restricțiile erau impuse până pe 5 aprilie, dar vor fi prelungite cel puțin încă 2 săptămâni”

arhiva

Paul Popa, roman stabilit la Berlin, a povestit cu Marius și Alex în matinalul #BeFm #DeDimineata despre măsurile suplimentare care s-au luat recent în Germania în lupta împotriva #COVID-19 și care este starea de spirit a oamenilor.

”Germania este pe locul 5 cu 71.808 cazuri și 775 decese. Din păcate trend-ul este ca peste tot. Dacă ieri erau undeva la 60.000, iată că a crescut. Numărul deceselor e mai mic probabil datorită unei mai bune organizări. Mi se pare că autoritățile au reacționat un pic greoi. De exemplu, la noi protecțiile la casele de marcat au apărut undeva la sfârșitul săptămânii trecute. Parcurile erau pline, dar asta s-a schimbat tot la finele săptămânii trecute. De azi vor să introducă o nouă serie de amenzi, dintre care: dacă vizitezi bunica la azil și stai mai mult de o oră primești până la 1.000 de euro; dacă ești în alt apartament decât al tău, amenda ajunge până la 500 de euro, etc. De azi, dacă nu am motiv bine întemeiat, nu mă pot mișca între cartiere. Inițial restricțiile erau impuse până pe 5 aprilie, dar vor fi prelungite cel puțin încă 2 săptămâni”, explică Paul Popa.

Paul a povestit că el caută de două săptămâni măști și dezinfectant. ”Mai mult, și aici lipsesc făina, mălaiul, hartia igienică.”

Dacă până acum două zile în Berlin oamenii nu prea țineau cont de recomandarea #StaiAcasa, odată cu noile restricții situația s-a schimbat radical. În plus, Paul a explicat că în ceea ce privește sistemul medical, în Germania nu sunt probleme. ”Azi se apucă de construcția unei noi clinici cu 1.000 de paturi, iar aici nu sunt probleme în cadrul sistemului medical.”

Vezi aici arhiva emisiunii ”BeFM de Dimineata!”

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.