În România există stocuri suficiente de Paracetamol!

Sursa foto: Andra Radu

În România există stocuri suficiente de Paracetamol. Asigurările vin din partea Patronatului Producătorilor Industriali de Medicamente.

Cererea a crescut în ultima perioadă după ce Paracetamolul a fost recomandat pentru scăderea febrei în actuala pandemie de coronavirus.

Pacienții nu au însă de ce să își facă stocuri, spune directorul executiv al Patronatului Producătorilor de Medicamente, Dragoș Damian.

„Rugăm populaţia să dea dovadă de responsabilitate şi solidaritate şi să nu îşi facă stocuri de Paracetamol sau de alte medicamente. Putem fabrica sau importa suficiente cantităţi care să ajungă la toată lumea, dar nu putem face faţă solicitărilor dacă din panică se cumpără zeci de cutii. PRIMER – care reuneşte cele mai importante 19 situri de fabricaţie din ţară – are o capacitate însumată instalată de producţie anuală de peste 10 miliarde de unităţi terapeutice, în practic toate formele de prezentare uzuale: orale, lichide sterile şi nesterile, perfuzabile, topice şi multe altele. Numai pe parcursul anului 2019, fabricile din România au produs şi pus în circulaţie o cantitate de peste 300 de milioane de cutii de medicamente”, a declarat reprezentantul PRIMER, Dragoş Damian, citat într-un comunicat de presă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.