Toate spitalele administrate de PMB au zone de triaj epidemiologic la intrare

Arhivă

Toate spitalele administrate de Primăria Capitalei au zone de triaj epidemiologic la intrare.

Anunțul a fost de Primarul general, Gabriela Firea. În acest fel vor fi identificați pacienții care prezintă simptome de COVID 19.

„Practic, într-un timp foarte scurt, în timp record, Primăria Capitalei, prin ASSMB, a organizat zone de triaj, unele chiar exterioare, la toate cele 19 spitale din administrarea Primăriei Capitalei”, a arătat joi Gabriela Firea, într-o declaraţie susţinută la Spitalul Nicolae Malaxa şi transmisă live pe Facebook.

Directorul spitalului, Alexandru Ştefănescu, a prezentat modul în care se realizează triajul epidemiologic. Astfel, la intrarea în containerul special amenajat pacienţii îşi dezinfectează mâinile, iar apoi trebuie să răspundă unor întrebări privind starea de sănătate: dacă tuşesc, au febră sau dacă au călătorit recent în zonele afectate de coronavirus. De asemenea, trebuie să semneze o hârtie prin care îşi asumă aceste declaraţii.

În cazul în care unul dintre pacienţi este suspect, îi va fi evaluată starea de sănătate şi se va stabili dacă acesta este menţinut în unitatea medicală, fiind izolat de restul bolnavilor, sau va fi transferat într-un spital dedicat cazurilor de COVID 19.

„Într-o perioadă de trei zile s-au amplasat puncte de triaj în zece dintre spitalele noastre, acolo unde nu a putut fi posibilă organizarea de puncte de triaj în interiorul clădirilor. Este remarcabil faptul că am reuşit să realizăm această amplasare într-un timp foarte scurt şi, de asemenea, condiţiile pe care le asigurăm în interiorul containerelor sunt de siguranţă maximă, atât pentru personalul medical, cât şi pentru pacienţii care se prezintă în camerele de triaj”, a precizat directorul medical al ASSMB, Ablachim Turkes.

Ea a menţionat că în ultimele săptămâni Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti a făcut eforturi pentru asigurarea echipamentelor de protecţie necesare personalului medical.

„De două zile, aceste materiale de protecţie au început să vină, fiind vorba despre echipamente comandate suplimentar pentru spitalele noastre faţă de cele pe care le-au achiziţionat în ultimele două luni”, a spus Ablachim Turkes.

Ablachim Turkes a adăugat că s-a realizat şi o pregătire ‘riguroasă’ a personalului de la Spitalul Colentina, în vederea primirii pacienţilor cu COVID 19.

„În Spitalul Colentina există zone verzi, galbene şi roşii, în funcţie de riscul la care este supus personalul medical. În consecinţă, personalul medical ştie să se echipeze corespunzător. Echiparea nu a fost singura dificultate. Instruirea consider că este cel mai important lucru de făcut, pentru ca personalul să fie sigur că adoptă cele mai bune măsuri. Perioada de instructaj s-a realizat până când toată lumea a fost liniştită că ştie cum să acţioneze, cum să se echipeze şi dezechipeze”, a spus ea.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.