Medicamentul Euthyrox va reveni, din nou, in farmacii!

Sursa foto: Andra Radu

Saptamana aceasta va fi rezolvata problema lipsei din farmacii a medicamentului Euthyrox, a dat asigurari ministrul sanatatii, Nelu Tataru. 

De aproape doua luni, pacientii cu afectiuni tiroidiene reclama ca medicamentul este foarte greu de gasit.

 „Farmaciile cu circuit deschis îşi au aprovizionare proprie, nu ţin de Ministerul Sănătăţii, rămân de producătorii şi distribuitorii cu care noi avem discuţii să aducă pe piaţa românească în continuare medicamente. Noi, prin UNIFARM, facem achiziţiile primordiale pentru coronavirus, secundare pentru celelalte – Euthyrox, Metformin pentru spitale şi pentru programe de sănătate. În condiţiile în care piaţa europeană şi sud-asiatică – India şi China, care asigurau materie primă – va ieşi din această situaţie în care se află, bănuiesc că vor fi şi pe piaţa românească mai multe” a afirmat Tătaru, întrebat în legătură cu lipsa din farmacii a mai multor medicamente.

„In cursul acestei saptamani se va reglementa, am discutat pentru a suplimenta şi rezolva problema cu Euthyrox-ul. Metformin-ul are şi alte medicamente care-l pot inlocui”, a menţionat Tataru.

Premierul Ludovic Orban a declarat, duminica seara, ca i s-a garantat ca se va rezolva problema lipsei unor medicamente de pe piata, altfel conducerea Agenţiei Nationale a Medicamentului si Dispozitivelor Medicale, „va trebui sa plece acasa”.

Premierului i s-a atras atenţia despre criza Euthyrox şi a unor medicamente pentru diabet, care lipsesc din farmacii.

Premierul a adaugat ca trebuie acordata atentie cresterii productiei interne a unor medicamente cautate.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.