Stagiunea Casa Lipatti OpenStage – Stagiune de recitaluri On-line, ediția a II-a

Primăria Municipiului Bucureşti, prin „Casa Artelor Dinu Lipatti”, a lansat în luna Martie programul cultural CASA LIPATTI OpenStage, o stagiune de recitaluri lunare dedicată muzicienilor profesionişti de toate vârstele. Prin digitalizarea activităţilor şi trecerea stagiunii CASA LIPATTI OpenStage în mediul On-line, s-a creat o scenă accesibilă artiştilor români din întreaga ţară şi publicului din întreaga lume.
A II-a Ediţie a stagiunii CASA LIPATTI OpenStage se va desfăşura Duminică, 26 Aprilie, fiind dedicată compozitorului J. S. Bach şi contemporanilor săi din perioada barocă şi este deschisă tuturor instrumentiştilor şi interpreţilor de canto clasic.

Înscrierile se vor face la adresa de mail office@casaartelordinulipatti.ro în perioada 7 – 17 Aprilie, în baza completării Fişei de înscriere, a transmiterii documentelor necesare şi a unui link video Youtube/Facebook cu înregistrarea programului propus, care va conţine o lucrare completă sau mai multe din repertoriul baroc, respectiv J. S. Bach, G. F. Händel, A. Vivaldi, A. Corelli, D. Scarlatti ş.a., iar repertoriul recitalului trebuie să aibă o durată între 10 şi 30 de minute.

Documentele necesare înscrierii:

  • Fişa de înscriere completă
  • Biografie/CV
  • Poză
  • Link-uri către video Youtube/Facebook

Înregistrările vor fi transmise Duminică, 26 Aprilie ora 17:00, sub forma unei transmisiuni speciale în regim de premieră, pe Pagina de Facebook Casa Artelor ‘Dinu Lipatti’.

Cele mai performante interpretări vor fi prezentate marelui public în cadrul Recitalului de Gală CASA LIPATTI Open Stage 2020, organizat în data de 2 Decembrie 2020, cu ocazia împlinirii a 70 de ani de la intrarea în eternitate a marelui pianist şi compozitor Dinu Lipatti, în Salonul de Muzică al Casei Lipatti din Capitală, pe scena dotată cu un excepţional pian Steinway, unde odinioară marele muzician român şi-a petrecut orele de studiu şi creaţie.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.