CNAS: Consultaţiile la medicul de familie sau în ambulatoriul de specialitate pot fi acordate şi la distanţă

Arhivă

În această perioadă, consultaţiile la medicul de familie sau în ambulatoriul de specialitate pot fi acordate şi la distanţă, informează Casa Naţională de Asigurări de Sănătate.

Măsura luată vine să limiteze răspândirea noului coronavirus.

Pacienţii care reprezintă urgenţe medicale şi cei care suferă de afecţiuni cronice se vor adresa unităţilor sanitare, ambulatoriilor de specialitate sau cabinetelor de medicină primară.

Pentru a evita aglomerările în unităţile sanitare şi a nu-i pune astfel în pericol pe cei cu patologii mai deosebite, populaţia este rugată ca la primele semne de boală să contacteze, telefonic, medicul de familie.

Acesta va decide dacă va acorda o consultaţie la distanţă sau va programa pacientul la o consultaţie la cabinetul său sau îl va direcţiona către ambulatoriul de specialitate.

CNAS reaminteşte că, în această perioadă, serviciile medicale, îngrijirile la domiciliu, medicamentele, materialele sanitare şi dispozitivele medicale, tehnologiile şi dispozitivele asistive se acordă şi se validează fără a fi necesară utilizarea cardului naţional de asigurări sociale de sănătate sau a documentelor înlocuitoare ale acestuia.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.