Festivalul Internaţional de Film de Animaţie de la Annecy, anulat!

Festivalul Internaţional de Film de Animaţie de la Annecy nu va avea loc în 2020, ca urmare a pandemiei de coronavirus, însă organizatorii doresc să ofere o versiune online a evenimentului, informează AFP.

„Cu o dezamăgire imensă, (…) anulăm ediţia din 2020 a Festivalului de la Annecy (…) Raţiunea şi situaţia internaţională ne obligă astăzi să acţionăm cu luciditate şi responsabilitate. Condiţiile materiale şi calendarul evenimentelor obişnuite, precum şi amânarea programată a altor evenimente, nu ne permit să luăm în considerare această opţiune”, au declarat organizatorii acestui eveniment.

Cea de-a 60-a ediţie a festivalului, organizat în acest oraş din Alpii francezi, urma să se desfăşoare între 15 – 20 iunie, cu o piaţă de filme programată pentru perioada 16-19 iunie. Următorul festival va avea loc în perioada 14 – 19 iunie 2021, urmând să aducă în atenţia publicului animaţia africană.

Organizatorii intenţionează să propună un proiect de versiune „online care să permită accesul la pelicule”, urmând ca selecţia oficială să fie anunţată pe 15 aprilie.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.