Gabriela Firea: Am sesizat CSAT în legătură cu un atentat la viața bucureștenilor!

Sursa foto: SIMION MECHNO / AGERPRES FOTO

Primarul general al Capitalei Gabriela Firea a anunțat, astăzi, că a sesizat Consiliul Suprem de Apărare a Țării (CSAT) în legătură cu poluarea puternică a aerului care a avut loc noaptea trecută.

La Periș, incendiul a cuprins mai întâi miriștea, apoi, o fostă fermă de creșterea porcilor. La mijloc ar fi o mână criminală, deoarece miriștea și ferma nu se pot aprinde spontan, a explicat Gabriela Firea.

Edilul șef a calificat acest accident ecologic drept „atentat la viața bucureștenilor și a ilfovenilor”, considerând, totodată, că nu este suficientă demisia ministrului Mediului.

Firea a cerut tuturor instituțiilor statului să ia măsuri ca asemenea accidente ecologice să nu se mai întâmple.

Primarul Perișului vorbește și el despre fosta fermă de porcine și despre o mână criminală, cu privire la incendiul care noaptea trecută a dus la poluarea intensă a aerului.

La data de 8 aprilie 2020, Inspectoratul de Poliție al Județului Ilfov a fost sesizat prin Sistemul de Urgență 112, cu privire la faptul că se simte un miros intens de fum zona localităților Otopeni și Snagov.

În temeiul sesizărilor, la fața locului s-au deplasat polițiștii din Ilfov și echipaje ISUBIF, pentru efectuarea de verificări, stabilindu-se faptul că poluarea provine de la un incendiu de vegetație izbucnit pe un câmp din apropierea localității Periș.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii ilfoveni s-au sesizat din oficiu, în cauză fiind deschis un dosar penal în care se efectuează cercetări, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere din culpă, săvârșirii infracțiunii prevăzute de art 98 al.1 din OUG 195/ 2005 privind protecția mediului și săvârșirea infracțiunii prevăzute de art .3 din Legea 101/2011 pentru prevenirea și sancționarea unor fapte privind degradarea mediului, urmărirea penală fiind supravegheată de către procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.