Cinema, Muzică, Operă şi Balet, evenimente online de astăzi, 9 aprilie

CINEMA

De astăzi, alături de alte 8 filme distribuite de Bad Unicorn, pe https://vimeo.com/badunicorn este disponibil „„Systemsprenger / Copilul-problemă”, unul dintre cele mai apreciate filme europene ale anului 2019, dramă realizată de  Nora Fingscheidt al cărei personaj titular excelent interpretat de Helena Zengel, este Beni, o fată delicată, dar plină de energie, care reuşeşte să scape rapid din orice loc în care sistemul o plasează ca să se întoarcă cât mai repede la mama ei, o femeie copleşită de imprevizibilitatea propriei fiice.

MUZICĂ

* Filarmonica „Paul Constantinescu” Ploieşti continuă stagiunea sa online difuzând, de la ora 18:00, pe pagina https://www.facebook.com/filarmonicaploiesti/ înregistrarea concertului din martie 2018 cu „Carmina Burana”, cantata scenică a lui Carl Orff, interpretată de orchestra simfonică a Filarmonicii ploieştene, dirijată de Tiberiu Soare, Corul Academic al Filarmonicii „Oltenia” din Craiova Corul de copii „Allegrezza” al Colegiului de Artă „Carmen Sylva” din Ploieşti şi soliştii: Cezar Ouatu – contratenor, Ramona Păun – soprană, Ştefan Ignat – bariton.

* Filarmonica „George Enescu” vă propune astăzi, în Joia Sfântă ce precede Paştele catolic, oratoriul „Visul lui Gerontius”, compus de Edward Elgar după un poem al lui John Henry Newman, pe care îl puteţi urmări, de la ora 19.00, pe site-ul şi pe pagina de Facebook şi pe canalul YouTube ale instituţiei, în interpretarea Orchestrei şi Corului Filarmonicii „George Enescu” conduse de dirijorul britanic Alexander Walker. Rolul lui Gerontius este interpretat de tânărul tenor britanic Oliver Johnston, care îi are alături pe ceilalți doi solişti invitaţi: mezzosoprana Aura Twarowska (Îngerul) şi basul Marius Boloş (Preotul/ Îngerul Agoniei). Înregistrarea aceasta este accesibilă timp de 48 de ore.

* Filarmonica de Stat Sibiu transmite, de la ora 19:00, pe Website-ul instituţiei şi pe pagina sa de Facebook, prima parte a concertului simfonic din 2 mai 2019 sub bagheta dirijorului Ilarion Ionescu-Galaţi ce cuprinde Simfonia nr. 1 în do, op. 68 de Johannes Brahms.

* Karanténestek / Recitalurile pe vremea carantinei continuă online pe site-ul: Budapest Festival Orchestra, unde, de la ora 20:45, sunt difuzate: Cvartetul pentru coarde nr. 62, în Do, de Joseph Haydn; Pavana pentru o prinţesă moartă de Maurice Ravel; Sonata pentru vioară în Re de Franz Schubert şi „Triakontameron” de Leopold Godowsky–Gábor Selmecz.

* Filarmonica „George Enescu” şi Asociaţia „Clasic e fantastic” difuzează şi astăzi online pe paginile https://www.facebook.com/filarmonica.george.enescu/ şi https://www.facebook.com/clasicefantastic/ şi pe site-ul www.fge.org.ro, înregistrarea concertului „Să cântăm pentru Moş Crăciun…în ritm de jazz!” susţinut în cadrul demersului educativ Clasic e fantastic. Cum să înțelegem muzica în decembrie 2012 la Sala Mare a Ateneului Român de Irina Sârbu – voce, Dan Ioniţă – saxofon, Puiu Pascu – pian, Ciprian Parghel – contrabas, Tudor Parghel – percuţie.

OPERĂ ŞI BALET

* Opera Naţională Bucureşti transmite, de la ora 18:30 pe site-ul  său şi pe pagina de Facebook a instituţiei, înregistrarea reprezentaţiei din 3 februarie 2019, cu baletul „Spărgătorul de nuci” de Piotr Ilici Ceaikovski, în adaptarea regizorală şi coregrafică a lui Oleg Danovski Jr. În distribuţie: Marina Gaspar, Cristina Dijmaru, Robert Enache, Egoitz Segura, Răzvan Cacoveanu, Miquel Duran, Sergiu Dan. Dirijor: Iurie Florea.

* Pe site-ul Operei de Stat din Viena, https://www.staatsoperlive.com, de la ora 21:00 puteţi viziona înregistrarea reprezentaţiei din 5 aprilie 2015 cu opera „Parsifal”, de Richard Wagner, în regia Christinei Mielitz, cu: Michael Volle, Ryan Speedo Green, Stephen Milling, Johan Botha, Boaz Daniel, Angela Denoke. Dirijor: Adam Fischer.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.