Centru de spitalizare pentru persoane cu simptome uşoare Covid-19, în zona Bucureştii Noi-Chitila
Articol de bucurestifm, 10 aprilie 2020, 17:49
Un centru de spitalizare pentru persoane cu simptome ușoare Covid-19, va fi organizat într-o clădire situată pe centura Capitalei, în zona Bucureştii Noi-Chitila, a anunţat Asociaţia Marilor Reţele Comerciale din România.
Clădirea va fi transformată într-un centru de primire, triere, cazare şi tratare preliminară a bolnavilor infectaţi cu noul coronavirus.
Organizarea centrului de spitalizare a demarat la începutul acestei luni, cu ajutorul Auchan şi al partenerilor săi, cărora li s-au alăturat Ikea, cu sprijinul Ministerului Sănătăţii şi al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.
Brico Depot România a contribuit cu 50.000 de euro la ”Fondul de Urgenţă”, un proiect lansat de Asociaţia pentru Relaţii Comunitare.
Contribuţia a fost folosită pentru achiziţia de combinezoane de protecţie pentru medicii din Arad, Oradea, Iaşi, Constanţa, Timişoara şi Craiova.
Ministerul Sănătăţii, împreună cu unul dintre cei mai mari retaileri din România, asigură alimente pentru spitalele din ţară, aflate în prima linie în lupta cu Covid-19.
Totodată, ONG-ul Narada, cu sprijinul Cora România, partener fondator, a lansat iniţiativa ”Reacţie pentru educaţie”. www.narada.online este o platformă digitală care facilitează accesul la educaţia la distanţă a peste 30.000 de profesori şi elevii lor, în contextul provocat de pandemia COVID-19.
În plus, prin aceeaşi iniţiativă derulată în parteneriat cu Ministerul Educaţiei şi Cercetării, Cora a finanţat şi dotările necesare pentru cadre didactice şi elevii acestora, din şapte comunităţi vulnerabile din Suceava, Covasna, Mehedinţi, Argeş, Dâmboviţa, Prahova şi Focşani.
Totodată, Hornbach a donat spitalului Cantacuzino din Bucureşti materiale pentru cadrele medicale,precum viziere, capeline, materiale dezinfectante, mănuşi, ochelari şi măşti.
Pe de altă parte, Kaufland România a lansat recent apelul de proiecte ”În stare să ajut” , prin care va oferi finanţare în valoare de jumătate de milion de euro ONG-urilor din întreaga ţară care se mobilizează să ajute comunităţile şi grupurile cele mai vulnerabile în această perioadă.
Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă prin Fundaţia pentru Smurd, cu sprijinul Lidl România, achiziţionează prima secţie de terapie intensivă mobilă din ţara noastră, în valoare de 264.930 de dolari, care va putea prelua pacienţii în stare critică care sunt infectați cu Covid-19.
Totodată, Mega Image a susţinut eforturile din prima linie de luptă a cadrelor medicale pentru protejarea vieţii şi însănătoşirea cetăţenilor români infectaţi cu COVID-19, prin donarea de fonduri în valoare de 1,16 milioane lei către Crucea Roşie, pentru achiziţia suplimentară de monitoare şi ventilatoare medicale, precum şi a altor echipamente medicale necesare.
Mobexpert, alături de partenerii săi, a lansat platforma ”Donează pentru linia întâi” pentru a ajuta medicii şi personalul sanitar, precum şi poliţiştii, armata şi jandarmii, în lupta pentru viaţă contra pandemiei COVID-19. Astfel, s-au donat până acum 4 milioane de lei.
Pe de altă parte, Penny a sponsorizat cu alimente şi produse de igienă persoanele cu dizabilităţi.
Asociaţiile ”Ridică-te şi Umblă” şi ”Alinare” au primit alimente de bază, detergenţi, scutece pentru copii şi produse de igienă, distribuirea produselor având loc prin intermediul Băncii pentru Alimente din Bucureşti.
Eforturile medicilor de la spitalul Victor Babeş din Timişoara sunt susţinute de Profi care a donat 1 milion de lei pentru achiziţionarea de aparate de ventilaţie artificială pentru supravieţuirea bolnavilor de coronavirus, aflați în stare gravă.
Selgros Cash&Carry se implică în sprijinirea cadrelor medicale şi angajaţilor MAI care se află în prima linie de luptă împotriva SARS-CoV-2.
Compania oferă mâncare caldă, în fiecare lună, către spitale şi instituţii ale MAI din Bucureşti, Craiova, Baia Mare, Cluj Napoca, Suceava, Timişoara şi Braşov.
Sursa: Agerpres