Inca o unitate mobilă de terapie intensivă va fi donata Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă

Inca o unitate mobilă de terapie intensivă cu 12 paturi va fi donata Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, ca parte a rezervei strategice pentru protecţie civilă.

Aceasta  va fi utilizată pe durata pandemiei pentru asigurarea suportului rapid acolo unde va fi cea mai mare nevoie.

Valoarea acesteia este de 264.930 USD.

Pentru achiziţia unităţii mobile de terapie intensiva, KMG International contribuie cu 200.000 USD, iar diferenţa va fi asigurată de Crucea Roşie Română din fonduri colectate în cadrul campaniei România Salvează România.

Această unitate mobilă cu 12 paturi poate fi folosită oriunde în ţară pe durata pandemiei, dar şi ulterior în situaţii de calamităţi sau dezastre, şi are ca scop creşterea capacităţii spitalelor de îngrijire a pacienţilor la standard înalte.

“Suntem bucuroşi că mesajul nostru legat de necesitatea de a avea 4 unităţi de terapie mobilă a fost atât de repede urmat de un răspuns afirmativ din partea Rompetrol şi Crucea Roşie. Asa cum am mentionat în nenumărate ocazii, doar o pregătire complexă, din care face parte şi existenţa unor astfel de unităţi mobile, ne poate ajuta să putem răspunde adecvat în astfel de situaţii de urgenţă majoră. Vă mulţumim tuturor pentru mobilizare şi pentru toată susţinerea arătată în aceste zile colegilor noştri. Gândurile şi energia voastră pozitivă ne dau puterea să mergem mai departe şi să ajutăm fiecare pacient”, a adăugat dr Raed Arafat, sef al Departamentului pentru Situatii de Urgenţă.

 

„ Suntem recunoscători tuturor donatorilor, persoane fizice sau juridice, care au dat dovadă de responsabilitate si solidaritate în această perioadă de criză. Bunătatea şi solidaritatea ne fac mai puternici“- Ioan Silviu Lefter, director general Crucea Roşie Română.

 

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.