CFR Călători suplimentează numărul de garnituri de tren în perioada sărbătorilor Pascale

foto: Adriana Baciu

CFR a luat măsuri pentru respectarea distanţei impuse de autorităţi în vederea limitării răspândirii noului coronavirus. Astfel, mai multe trenuri regio şi interregio care asigură legăturile între Bucureşti, Arad, Cluj Napoca, Craiova şi Roşiori, au vagoane suplimentare.

Compania doreşte în acest fel să respecte o regulă nouă: un loc liber, un loc ocupat. În total, pe aceste rute, inclusiv la trenurile folosite de cei care fac naveta, au fost introduse în plus aproximativ 50 de vagoane.

Operatorul naţional de transport feroviar recomandă cumpărarea online de bilete de tren pentru a evita manipularea banilor în numerar, iar la ghişeu este indicată efectuarea plăţii cu cardul bancar sau telefonul, dar şi respectarea unei distanţe de minim 2 metri între călători la ghişeele caselor de bilete/ birouri de informaţii.

Pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus, CFR Călători dezinfectează materialul rulant înainte de îndrumarea în fiecare cursă în revizii/depouri. În plus, personalul de tren este dotat cu un kit personal de materiale dezinfectante.

Potrivit CFR Călători, măsurile luate în această perioadă de companie au ca scop restrângerea răspândirii infecţiei cu Covid-19, protecţia, siguranţa şi securitatea călătorilor şi a personalului propriu. Compania face apel la călători să nu urce în tren fără bilet în situaţia în care la casa de bilete/ghişeu li se comunică faptul că locurile au fost epuizate, recomandarea fiind valabilă şi pentru persoanele posesoare de abonamente /autorizaţii.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.