Unitatea de triaj de la Institutul Clinic Fundeni va deveni functională la finalul săptămânii

Mini-spitalul de triaj construit de Asociaţia Balcanică de Acces Vascular pentru Institutul Clinic Fundeni va fi funcțional până la sfărsitul Săptămânii.

Construcția a fost posibilă în urmă unei Campanii de strângere de fonduri care a reușit să mobilizeze peste 100 de persoane și companii, care au donat, într-o săptămână, aproximativ 495.000 de lei pentru construcția și dotările mini-spitalului.

Sumele colectate vor fi alocate pentru achiziționarea echipamentelor necesare ca mini-spitalul de triaj să devină operațional în aproximativ o săptămână.

Astfel, Institutul Clinic Fundeni a fost dotat cu un mini-spital de triaj alcătuit din 7 containere şi utilările aferente, care se adaugă paturilor, ventilatoarelor şi monitoarelor ce provin de la Institut.

Acest mini-spital exterior va găzdui pacienţii care ajung de urgenţă la Institutul Clinic Fundeni şi necesită spitalizare în terapie intensivă, adică pacienţi critici care trebuie intubaţi, ventilaţi mecanic şi stabilizaţi. În paralel, aceşti pacienţi sunt testaţi pentru COVID-19, iar rezultatul testului determină circuitul acestora: cei cu test negativ vor fi admişi pentru tratament în spital, în timp ce pacienţii testaţi pozitiv vor fi îndrumaţi către spitalele de boli infecţioase sau spitalele de suport COVID desemnate de Ministerul Sănătăţii.

Ideea construirii acestui mini-spital a venit din dorința medicilor de a face un circuit separat pentru pacienții care se prezintă la spital și care ar putea să fie infectați cu COVID-19. Astfel sunt protejați pacienții care sunt deja în secția de terapie intensivă.

În acest mini-spital vor lucra atât personalul medical cât și medicii rezidenți din Institutul Clinic Fundeni repartizați în ture.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.