ATP şi WTA au ,,îngheţat” clasamentele

Turneele ATP si WTA din acest sezon, au fost suspendate până pe data de 13 iulie din cauza pandemiei de coronavirul, se arată într-un articol publicat de jurnaliştii de la L’Equipe.
Pentru Simona Halep jucătoare care preferă zgura, situatia actuală nu o prea avantajează. În această perioadă dacă s-ar fi jucat, ea ar fi acumulat puncte şi ar fi putut redevenii lider mondial.

Suspendarea turneelor sau ,,îngheţarea clasamentelor”, înseamnă de fapt că locul unui jucător începand cu 9 martie 2020, va rămâne acelasi până la reluarea partidelor. Simona şi-ar păstra locul doi mondial cu 6.067 de puncte, în timp ce Ashleigh Barty ar rămâne pe primul loc cu 8.717 de puncte. Pe locurile trei şi patru vor rămâne de asemenea Karolina Pliskova cu 5.205 puncte şi Sofia Kenin cu 4.590 de puncte.
WTA a anunţat de asemenea că până pe 2 mai, exact înainte de competiţia din Spania de la Madrid, nu se va mai juca nici un turneu.

Chiar dacă se aşteaptă ca până în luna iunie să scadă semnificativ numărului de îmbolnăviri cu coronavirus, turnee importante precum Roma, Madrid și Grand Slam-ul de la Roland Garros să nu se mai joace.
În clasamentul ATP, Novac Djokovic râmâne lider mondial cu 10.220 de puncte, urmat pe locul doi de Rafael Nadal cu 9.850 de puncte, pe trei Domonic Thiem cu 7.045 de puncte şi Roger Federer pe poziţia a patra cu 6.630 de puncte.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.