Violeta Alexandru: 562.000 de cereri pentru şomaj tehnic!

Foto: ANGELO BREZOIANU / AGERPRES

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a declarat la începutul şedinţei de Guvern de astazi, că s-au depus 562.000 de cereri pentru şomaj tehnic, iar o parte dintr cei care au făcut solicitări au şi primit banii.

”O primă parte din cei care ne-au adresat solicitări, au şi primit banii în cont, atât beneficiarii sumelor gesionate de Agenţiile Judetene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială, cât şi cei care au depus cererile la AJOFM-uri. Solicitări la nivelul zilei de astăzi pe tot cuprinsul ţării la toate agenţiile judeţene de ocupare a forţei de muncă sunt puţin peste 550.000, practic 562.000. E vorba despre cererile depuse într-adevăr de companii pentru salariaţii cărora le-au suspendat temporar contractele de muncă, adică i-au înscris în şomaj tehnic”, a declarat Violeta Alexandru, la începutul şedinţei de Guvern.

Ministrul Muncii a precizat că, la Agenţiile Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială, sunt în total de 74.000 de solicitări.

Este vorba despre persoane fizice autorizate, întreprinderi familiale, întreprinderi individuale, alţi profesionişti în sensul codului civil.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.