Covid-19 nu ocoleşte Rusia

Autorităţile din cadrul Federaţiei Ruse, au anunţat că până acum s-au înregistrat 32.008 de cazuri cu îmbolnăviri de Covid-19, 4.070 fiind în ultimele 24 de ore.

Conform France press, Președintele Vladimir Putin a declarat că există „riscuri foarte mari”, în special în provinciile unde echipamentul medical este deficitar.
Aproape jumătate din noii pacienți înregistrați azi cu noul coronavirulau fost la Moscova (+1.959), apoi urmează regiunea care înconjoară capitala (+472) și al doilea oraș al țării, Sankt Petersburg (+424).

Până azi, în Rusia au murit din cauza virusului ucigaş 273 de persoane, 41 dintre acestea în ultimele 24 de ore.
În timpul videoconferinței cu guvernanții mai multor regiuni, Preşedintele Vladimir Putin a spus că „riscurile de răspândire a epidemiei au fost întotdeauna foarte mari nu numai la Moscova, ci și în alte regiuni rusești”.
El a mai adăugat că toate regiunile trebuie să fie pregătite pentru pandemie, deși guvernanții au raportat lipsa echipamentelor și a personalului medical.

Vladimir Sipiaguin guvernatorul regiunii Vladimir de lângă Moscova, unde trăiesc 1,36 milioane de locuitori, a precizat că în unităţile spitaliceşti nu sunt decît 71 de aparate de respiraţie, iar medicii sunt la jumătate din necesar. Drept răspuns, Vladimir Putin i-a spus că guvernanții sunt acolo „pentru a depăși provocările”.

La rândul său, primarul Moscovei, Serghei Sobianin, a anunțat tot azi, că a fost inaugurat după modelul chinezesc, un spital, care a fost ridicat doar în câteva săptămâni. Noua unitate medicală cu 500 de paturi va fi deschisă luni.

Anastassia Rakova viceprimarul pe probleme sociale al Moscovei, oraş cu 12 milioane de locuitori, a avertizat că „apogeul deceselor ar trebui să apară în următoarele două-trei săptămâni”. Ea s-a arătat de asemenea îngrijorată, de felul în care moscoviţii respectă decretul emis de autorităţi la sfârşitul lunii martie.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.