Ștefan Dărăbuș (Hope and Homes for Children România): ”Suntem toți în mijlocul unei crize care, în timp ce vorbim, se transformă în criză umanitară”
Articol de , 17 aprilie 2020, 11:30
Hope and Homes for Children România face un apel public către instituțiile abilitate ale Statului Român pentru adoptarea a șase măsuri urgente menite să diminueze criza umanitară provocată de #COVID-19. Despre conținutul scrisorii deschise transmise de Hope and Homes for Children România către autorități a vorbit în matinalul #BeFm #DeDimineata și live, prin Skype, pe Facebook-ul București Fm Ștefan Dărăbuș Director Regional Europa Centrală și de Sud al Hope and Homes for Children.
“Perioada prin care trecem, din păcate, este extrem de grea pentru mulți oameni din jurul nostru. Am făcut o scrisoare deschisă adresată autorităților statului român. Sunt 6 măsuri, cele mai importante văzute în munca noastră din ultimii ani și mai ales din aceste ultime săptămâni. Știu că suntem toți în mijlocul unei crize care, în timp ce vorbim, se transformă în criză umanitară. Sunt mai bine de 2 milioane de locuri de muncă suspendate sau contracte de muncă încetate, adică oameni care nu mai au ce să pună pe masa copiilor”, punctează Ștefan Dărăbuș.
”În această perioadă bazăm mai ales pe bani europeni, care pot fi accesați. Dar există și fonduri de urgență din bugetul țării. Știu că sunt constrâgeri, de aceea cea mai mare speranță vine de la Fondurile Europene. Nu putem să nu ne gândim la milioane de oameni care nu au ce mânca. Știu că pare de neimaginat, dar e real!”, spune Directorul Regional Europa Centrală și de Sud al Hope and Homes for Children.
Ștefan Dărăbuș consideră importantă publicarea în regim de urgență a soluției pentru copiii care vor avea ambii părinți confirmați cu #COVID-19. ”Sistemul de protecție specială e aglomerat. E nevoie de stabilirea locurilor speciale de carantină, ca să nu intervenim în mod pompieristic să facem lucrurile în timp ce se întâmplă.”
”De 20 de ani, noi încercăm să venim cu soluții. Problemele sunt ale tuturor și, printr-un sistem centralizat, se pot stabili și acest program national și modul în care să fie diseminat la nivel național și local. Sunt deja două linii de comunicare pe care le avem: cu Ministerul Muncii și cu Ministerul Fondurilor Europene”, a mai precizat el.