ANM: Vremea se raceste in toata tara

foto: Adriana Baciu

Meteorologii anunta o racire usoara a vremii in urmatoarele zile, la nivel national. Dupa data de 23 aprilie, temperaturile revin la valori normale pentru aceasta perioada, în timp ce precipitatiile vor aparea cu mai mare probabilitate dupa data de 26 aprilie.

Prognoza Administratiei Nationale de Meteorologie este valabila pentru perioada 20 aprilie – 03 mai.

În Banat, zilele acestea, vremea va fi apropiată de normalul perioadei, cu o medie a valorilor termice diurne de 19 grade, apoi se va răci uşor, până spre 16 grade.

Din 22 aprilie temperatura aerului va creşte din nou, spre medii ale maximelor de 23 de grade în data de 26 aprilie, vremea devenind mai caldă decât în mod obişnuit.

După această dată va urma o nouă răcire şi până spre sfârşitul intervalului de prognoză, deşi vor fi unele variaţii de la o zi la alta, maximele se vor situa în jurul a 22 de grade.

Temperaturile nocturne vor scădea, în medie, de la 8 la 3 grade, în 22 aprilie. Ulterior, minimele termice vor fi în creştere, spre medii de 8 – 9 grade. Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi mai ridicată din 26 aprilie.

În Crişana, până joi, 23 aprilie variaţiile termice diurne vor fi nesemnificative, iar media maximelor se va situa în jurul valorii de 17 grade.

După această dată va exista o uşoară creştere a valorilor maxime, iar până la sfârşitul intervalului, media regională a acestora va fi de 20…22 de grade.

Media temperaturilor minime va scădea de la 6 la 2 grade în data de 22 aprilie, apoi va creşte până în 28 aprilie, când va atinge 8 grade, iar până în ultima zi de prognoză nu vor fi oscilaţii termice importante. Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi în creştere după data de 26 aprilie.

În Transilvania, variaţiile termice diurne vor fi nesemnificative până joi 23 aprilie, iar media acestora va fi de 14 – 15 grade.

Ulterior, va exista o creştere uşoară spre o medie de 20 de grade, în data de 27 aprilie, iar până spre sfârşitul intervalului, deşi vor fi uşoare oscilaţii de la o zi la alta, acestea nu vor fi importante.

Minimele termice vor marca o scădere. Apoi, temperatura aerului va fi în creştere, spre 5 grade, în medie regională, în data de 28 aprilie, iar până la sfârşitul intervalului sunt estimate variaţii mici în regimul termic.

Probabilitatea de ploaie va creşte după data de 26 aprilie.

În Maramureş, până miercuri, variaţiile termice diurne vor fi nesemnificative, iar media maximelor se va situa în jurul valorii de 15 grade.

După această dată va exista o uşoară creştere a temperaturii aerului, iar până la sfârşitul intervalului nu vor fi variaţii importante. Minimele termice vor fi în scădere în data de 24 aprilie.

Apoi, tendinţa va fi de creştere uşoară până la medii de 6 – 7 grade. Probabilitatea de ploaie va creşte după data de 25 aprilie.

În Moldova, până la 22 aprilie, media valorilor termice diurne va fi de 12 – 13 grade, caracterizând o vreme rece pentru această dată.

De luni, 27 aprilie, temperatura aerului va scădea uşor şi până în 29 aprilie, media regională a maximelor se va situa în jurul a 19 grade.

Apoi, până la sfârşitul intervalului, variaţiile termice vor fi nesemnificative.

În Dobrogea, până la 23 aprilie, media regională a valorilor diurne va fi de 12 – 14 grade. Apoi temperatura aerului va creşte uşor, spre o medie a maximelor de 19 grade.

De luni, 27 aprilie, va exista o scădere a temperaturilor, iar până la sfârşitul intervalului, variaţiile vor fi nesemnificative şi media acestora se va situa în jurul a 17 grade.

Temperaturile minime vor fi în scădere până la 24 aprilie, de la o medie de 9 grade, la o medie de 4 – 5 grade. Apoi, temperatura aerului va creşte uşor şi până la sfârşitul intervalului, media acestora va fi de 9 – 10 grade. Probabilitatea de ploaie va creşte după data de 27 aprilie.

În Muntenia, până joi, 23 aprilie, media valorilor diurne va fi de 15 – 16 grade. Apoi, temperatura aerului va fi în creştere uşoară, iar media regională a maximelor va fi de 23 – 24 de grade, în data de 28 aprilie.

Până la sfârşitul intervalului de prognoză media maximelor va fi de 20 – 22 de grade. Minimele termice vor marca o scădere, apoi tendinţa va fi de creştere uşoară, spre 8 – 9 grade. Probabilitatea de ploaie va creşte după data de 27 aprilie.

În Oltenia, în primele două zile, media valorilor diurne va fi de 14 grade, apoi va exista o creştere treptată spre o medie de 23 de grade, în data de 27 aprilie.

Minimele termice vor marca o scădere până în data de 24 aprilie, de la o medie regională de 9 grade, la o medie în jurul a 3 grade. Apoi, va exista o tendinţă de creştere până în data de 28 aprilie. Probabilitatea de ploaie va creşte după data de 27 aprilie.

La munte, temperaturile maxime, până în data de 23 aprilie, vor fi în medie de 5 grade, apoi tendinţa temperaturilor diurne va fi de creştere uşoară, iar media acestora, până la sfârşitul intervalului, se va situa în jurul valorii de 10 grade.

Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată din data de 26 aprilie.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.