Muzică şi Operă, evenimente online de astăzi, 20 aprilie

MUZICĂ

* Echipa #TAMTAMFestival, organizatorul evenimentului braşovean cu acelaşi nume, prezintă, de la ora 18:00, pe https://tamtam.live/index.php/scena-virtuala/, în cooperare cu Uniunea de Creaţie Interpretativă a Muzicienilor din România (UCIMR), recitalul The Jazzy Jo Experience, susţinut de Ioana şi Gabi. Show-ul se caracterizează prin diversitatea şi flexibilitatea stilurilor, cuprinzând de la standardele clasice de Jazz precum “Fly Me To the Moon” sau “Dream a Little Dream” reinterpretate şi reorchestrate, până la prospeţimea funk-ului din „Virtual Insanity” şi nu în ultimul rând a creaţiilor proprii „Jazzy Jo”, de exemplu „Taci un pic”, „Mi-ai intrat în cap”.

* Pe site-ul şi pe pagina de Facebook ale Filarmonicii „George Enescu” , precum şi pe cea a şi Asociaţiei „Clasic e fantastic” puteţi urmări şi astăzi înregistrarea din aprilie 2013 a operei pentru copii în concert „Povestea Micului Pan”. Muzica: Laurenţiu Profeta. Libretul: Eugen Rotaru. Conducerea muzicală: Diana Nuţeanu. Regia: Daniel Prallea-Blaga. Interpretează studenţi ai Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti.

* Pe https://www.festivalenescu.ro/festivalul-si-concursul-enescu-in-casa-ta/ puteţi urmări înregistrarea recitalului susţinut la Ateneul Român de Midori – vioară şi Jean-Yves Thibaudet – pian, ce a avut în program: Sonata pentru vioară şi pian în la, op. 105, de Robert Schumann; Sonata nr. 1 pentru vioară şi pian în La, op. 13, de Gabriel Fauré; Sonata pentru vioară şi pian în sol de Claude Debussy şi Sonata a III-a în la pentru pian şi vioară „în caracter popular românesc” de George Enescu.

* Filarmonica de Stat din Târgu Mureş vă oferă, gratuit, pe canalul său de Youtube, până pe 22 aprilie, înregistrarea concertului vocal-simfonic extraordinar susţinut de Corul Mixt şi Orchestra Simfonică ale instituţiei în data de 26 octombrie 2017, dirijat de Alpaslan Ertüngealp, ce are în program Missa „In tempore belli” de Joseph Haydn. Solişti: Barabás Annamária – soprană (Elveţia), Laura Essig – alto, Liviu Iftene – tenor Sebastian Balaj – bas.

* Karanténestek / Recitalurile pe vremea carantinei continuă online pe site-ul: Budapest Festival Orchestra, unde, de la ora 20:45, sunt difuzate: Sonata în Fa de Georg Friedrich Händel, Fantaisie op. 79 de Gabriel Fauré, Intermezzo din „Cavaleria rustican” de Pietro Mascagni, Duet pentru clarinet şi fagot în Si bemol de Ludwig van Beethoven, Marş în Re şi Cvintetul pentru corzi în Do de Wolfgang Amadeus Mozart.

* În Sala de concert digitală din Austria puteţi urmări, înregistrările postate acolo începând cu data de 13 aprilie 2020.

OPERĂ

* Opera Naţională Bucureşti transmite, de la ora 18:30 pe site-ul  său şi pe pagina de Facebook a instituţiei, înregistrarea reprezentaţiei din 13 ianuarie 2013 cu opera „O scrisoare pierdută”, de Dan Dediu, după piesa lui Caragiale, în regia lui Ştefan Neagrău. Cu: Ştefan Popov, Andrei Lazăr, Ştefan Shuller, Florin Diaconescu, Tina Munteanu, Vasile Chişiu, Daniel Pop, Liviu Indricău, Răzvan Georgescu. Cu participarea Orchestrei şi Corului Operei Naţionale Bucureşti dirijate de Tiberiu Soare.

* Pe site-ul Operei de Stat din Viena, de la ora 21:00 puteţi viziona înregistrarea reprezentaţiei din 8 aprilie 2017 a operei „L’Italiana in Algeri / Italiana în Alger” de Gioachino Rossini, pusă în scenă de Jean-Pierre Ponnelle, cu: Adam Plachetka, Margarita Gritskova, Maxim Mironov, Hila Fahima, Rafael Fingerlos. Dirijor: Evelino Pidò.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.